Γενικά θέματα 10 Δεκεμβρίου 2009

Τουρκικές Προκλήσεις

-Με επεισόδιο, που προκάλεσε τουρκική ακταιωρός εναντίον ελληνικών αλιευτικών, ξεκίνησε για μία ακόμα χρονιά στην περιοχή των Ιμίων ο «πόλεμος της τσιπούρας».
-Τουρκικά μαχητικά παρενόχλησαν το υπηρεσιακό αεροσκάφος στο οποίο επέβαινε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος κατά το ταξίδι του προς την Κύπρο

ΙΜΙΑ: ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΑΚΤΑΙΩΡΟ
Με επεισόδιο, που προκάλεσε τουρκική ακταιωρός εναντίον ελληνικών αλιευτικών, ξεκίνησε για μία ακόμα χρονιά στην περιοχή των Ιμίων ο «πόλεμος της τσιπούρας».

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, στην περιοχή βρίσκονταν χθες περίπου 15 ελληνικά αλιευτικά, που ξαφνικά βρέθηκαν αντιμέτωπα με την προκλητική συμπεριφορά του πληρώματος τουρκικής ακταιωρού, η οποία άρχισε να κινείται με ταχύτητα δημιουργώντας απόνερα.

Πέρυσι, σε ανάλογο περιστατικό ο κλυδωνισμός ενός μικρού σκάφους από τα απόνερα τουρκικής ακταιωρού είχε ως αποτέλεσμα να πέσει στη θάλασσα ένας ψαράς, που διασώθηκε από συναδέλφους του.

Το χθεσινό επεισόδιο πήρε τέλος με την επέμβαση πλωτού του Λιμενικού Σώματος, οπότε η τουρκική ακταιωρός απομακρύνθηκε από τα ελληνικά αλιευτικά, που αυτή την εποχή, όπως και Τούρκοι ψαράδες, πηγαίνουν στην περιοχή των Ιμίων για το ψάρεμα τσιπούρας.

Παρενόχληση Βενιζέλου
Ο υπουργός Αμυνας αποκάλυψε ότι μαχητικά της Αγκυρας παρενόχλησαν το αεροσκάφος με το οποίο πήγαινε στην Κύπρο στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης

Τουρκικά μαχητικά παρενόχλησαν το υπηρεσιακό αεροσκάφος στο οποίο επέβαινε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος κατά το ταξίδι του προς την Κύπρο, στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης έπειτα από πρόσκληση του Κύπριου ομολόγου του Κώστα Παπακώστα.

Τη νέα τουρκική πρόκληση αποκάλυψε ο ίδιος ο κ. Βενιζέλος κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε χθες στη Λευκωσία με τις επιτροπές Αμυνας και Εξωτερικών της κυπριακής Βουλής.
ΕΘΝΟΣ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube