Γενικά θέματα 29 Δεκεμβρίου 2009

Τι κρύβει η επίθεση στην κ. Δραγώνα;

Τι κρύβει η επίθεση στην κ. Δραγώνα;

Το διέπραξε και πάλι στη Βουλή ο αρχηγός του ΛΑΟΣ (που κλίνεται: ο ΛΑΟΣ, του ΛΑΟΥ!) και επανέφερε την αίθουσα στην εποχή του homo erectus. Τα έβαλε, στη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό, με την καθηγήτρια Θάλεια Δραγώνα, Ειδική Γραμματέα Παιδείας Ομογενών και Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης.

Κουνώντας με το γνωστό απειλητικό ύφος ένα χαρτί, απέδωσε στην καθηγήτρια Δραγώνα εκτιμήσεις για τη σχέση της σύγχρονης ελληνικής κοινωνίας με την οθωμανική που μπορούν να ξεσηκώσουν τους γνωστούς υστερικούς ελληναράδες.

Το πρόβλημα δεν ήταν αυτό και θα εξηγήσω το γιατί. Το πρόβλημα ήταν ότι στα βλακώδη αναμασήματα κάποιων αποστράτων σε βάρος της κ. Δραγώνα, δεν αντέδρασε επί της ουσίας η κυβέρνηση, ο κ. Πάγκαλος που πήρε τον λόγο αλλά απέφυγε να μπει στην ουσία, ο κ. Βενιζέλος που απέφυγε να απαντήσει στην πρόκληση Καρατζαφέρη, ρωτώντας έστω ποιοι είναι αυτοί οι απόστρατοι και ποιο το παρελθόν τους. Φοβούμαι ότι αυτή η συμπεριφορά προαναγγέλλει και την αποπομπή της άξιας εκπαιδευτικού από την κρισιμότατη αυτή ειδική γραμματεία.

Για όσους το αγνοούν, η κ. Δραγώνα έχει αφιερώσει χρόνια από τη ζωή της για την εκπαίδευση των μουσουλμανόπαιδων στη Θράκη, με ειδικά πρωτοποριακά προγράμματα τα οποία η επηρεαζόμενη από την Άγκυρα μουσουλμανική ηγεσία κάθε άλλο παρά αγκάλιασε. Οι Έλληνες μουσουλμάνοι της Θράκης που δίνουν τον αγώνα για άνοδο του γενικού επιπέδου της; μειονότητας και το γνωρίζουν και το βεβαιώνουν.

Και καλά, ο Καρατζαφέρης (όπως κατά σύμπτωση και το τουρκικό εθνικιστικό μπλοκ) προφανώς και προτιμά αγράμματα και φοβισμένα τα μουσουλμανόπαιδα για να βρίσκει ευήκοα ώτα ο ρατσισμός που προωθεί. Και μήπως για να τα εκμεταλλεύονται οικονομικά πιο άνετα οι ντόπιοι ελληναράδες. Οι προύχοντες του ΠΑΣΟΚ τι πράττουν; Θα πάρουν έστω και τώρα θέση ή θα έχουμε επανάληψη της φάρσας με την αποπομπή όσων τολμούν να βλέπουν στη Θράκη και άλλες λύσεις εκτός από αυτές που υποδείκνυαν τα τσακάλια της ΚΥΠ (ή ΕΥΠ, δεν άλλαξε και τίποτα)

ΤΟΥ ΚΛΕΑΡΧΟΥ ΤΣΑΟΥΣΙΔΗ*

* Ο Κλέαρχος Τσαουσίδης είναι δημοσιογράφος

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube