REAL TIME |

Γενικά θέματα 4 Δεκεμβρίου 2009

Κύπρος: «Αν δεν υπάρξει διαφοροποίηση της Τουρκίας, θ’ αρχίσει η σεναριολογία»

Κύπρος: «Αν δεν υπάρξει διαφοροποίηση της Τουρκίας, θ’ αρχίσει η σεναριολογία»


Το Εθνικό Συμβούλιο αποφάσισε για το θέμα των κυρώσεων εναντίον της Τουρκίας.
Το Εθνικό Συμβούλιο ολοκλήρωσε σήμερα τη συζήτηση για το θέμα των κυρώσεων εναντίον της Τουρκίας κατά την αξιολόγησή της από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και εξουσιοδότησε τον υπουργό Εξωτερικών Μάρκο Κυπριανού, να προβεί στις ανάλογες ενέργειες την ερχόμενη Δευτέρα στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ.
Ερωτηθείς εάν με βάση τη σημερινή συνεδρία διαφοροποιείται καθ` οιονδήποτε τρόπο η απόφαση της προηγούμενης συνεδρίας του Εθνικού Συμβουλίου, ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου απάντησε: «Είναι καλύτερα να μην αρχίσουμε τα σενάρια. Είναι σημαντικές οι στιγμές, οφείλουμε όλοι να είμαστε προσεκτικοί».
Πρόσθεσε ότι έγινε μια καλή συζήτηση και υπήρξε συναντίληψη, ενώ συνέστησε αναμονή μέχρι το Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων και τις ενέργειες που θα γίνουν.
Σε άλλη ερώτηση κατά πόσο ο πρόεδρος Χριστόφιας είναι εξουσιοδοτημένος να μπορεί να αποφασίσει την τελευταία στιγμή τι θα πράξει αν δεν υπάρξει διαφοροποίηση της τουρκικής στάση, ο εκπρόσωπος απάντησε ότι δεν πρέπει να αρχίσει η σεναριολογία, γιατί υπάρχει κίνδυνος να περιορισθούν οι δυνατότητες που υπάρχουν.
Ερωτηθείς εάν ο πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε τα μέλη του Σώματος για απόφαση συνάντησης των ηγετών των δύο κοινοτήτων στις οικίες τους για επιτάχυνση των συνομιλιών ο εκπρόσωπος είπε ότι συζητήθηκε το θέμα αλλά δεν λήφθηκαν ακόμη αποφάσεις.
«Θα πρέπει να πω ότι δεν υπάρχει απόφαση, υπάρχει όμως συζήτηση επί του θέματος και υπάρχει και μια πρόθεση. Περιμένουμε να ληφθούν αποφάσεις και δεν πρέπει να βιαζόμαστε».
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube