Γενικά θέματα 14 Δεκεμβρίου 2009

Δυσαρέσκεια Ντόρας για το σκιώδες χαρτοφυλάκιο

Αρνήθηκε να αποδεχθεί την πρόταση Σαμαρά για τον τομέα Παιδείας και Πολιτισμού. Δυσαρέσκεια προκάλεσε στην Ντόρα Μπακογιάννη η κίνηση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά να της προτείνει να αναλάβει το χαρτοφυλάκιο Παιδείας και Πολιτισμού στο πλαίσιο της συγκρότησης της σκιώδους κυβέρνησης.

Το Χαρτοφυλάκιο της Εξωτερικής πολιτικής και των διεθνών σχέσεων του κόμματος ο Α.Σαμαράς πρόκειται να το αναθέσει στο νούμερο 2 της Ν.Δ και πολιτικό του σύμμαχο Δ Αβραμόπουλου.

Συνεργάτες της κ.Μπακογιάννη, είπαν στο enet ότι η συγκεκριμένη αντιμετώπιση δεν είναι η αρμόζουσα σε έναν συνυποψήφιο του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος μάλιστα πήρε ένα 40% στις εκλογές για τον πρόεδρο της ΝΔ.

Η όλη εξέλιξη φαίνεται να διευρύνει το χάσμα ανάμεσα στη Ντόρα Μπακογιάννη και τον Αντώνη Σαμαρά, λίγο πριν ξεκινήσει η συζήτηση για τον προϋπολογισμό στη Βουλή στις 19 Δεκεμβρίου.

Θυμίζουμε ότι είχαν προηγηθεί μια συνάντηση των δύο στην οποία δεν “έσπασε ο πάγος” και κυρίως το άδειασμα της Ρηγίλλης προς την Ντόρα Μπακογιάννη μετά την δημοσιοποίηση συνομιλίας που είχε η τότε υπουργός Εξωτερικών με το σκοπιανό ομόλογό της Μιλόσοσκι στο Παρίσι τον Σεπτέμβριο του 2008.

Σύμφωνα με το τηλεγράφημα του πρέσβη εμφανιζόταν να έχει υποβαθμίσει τα θέματα του σκοπιανού Συντάγματος και της μακεδονικής ταυτότητας και γλώσσας που δεν έχει συζητήσει καμία κυβέρνηση μέχρι τώρα και να ρίχνει μεγαλύτερο βάρος στο εύρος της μίας ονομασίας έναντι όλων (erga omnes).

Μετά τις αποστάσεις που πήρε από τις θέσεις της το γραφείο τύπου της Ν.Δ, προφανώς με έγκριση του Α.Σαμαρά αρνήθηκε να τον ακολουθήσει στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στη Βόννη επικαλούμενη ότι είχε νοσήσει με “ωτίτιδα”.

Της Χριστίνας Κοραή
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube