Weather Icon
Ισλάμ , Ιταλία 1 Δεκεμβρίου 2009

Πρόταση για προσθήκη του σταυρού στη σημαία της Ιταλίας

Προσθήκη του συμβόλου του σταυρού στην εθνική σημαία της Ιταλίας πρότεινε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών της Ιταλίας, Roberto Castelli.«Πιστεύω ότι η Ευρώπη έχει το δικαίωμα να ξαναβρεί την ταυτότητά της που σιγά σιγά χάνει εντελώς», επεσήμανε. O Roberto Castelli είναι μέλος του εθνικιστικού κόμματος Northern League που τάσσεται κατά των μεταναστών και ανήκει στην κυβερνητική συμμαχία με τον πρωθυπουργό Silvio Berlusconi.

«Δυστυχώς αντιμετωπίζουμε μία δυνατή επίθεση ενάντια στην ταυτότητά μας από μία μισαλλόδοξη θρησκεία όπως το Ισλάμ», σημείωσε ο Roberto Castelli, αναφερόμενος στο αποτέλεσμα του ελβετικού δημοψηφίσματος για απαγόρευση των μιναρέδων.

Ο υπουργός Εξωτερικών, Franco Frattini, μέλος του κόμματος του Λαού της Ελευθερίας, έκρινε δελεαστική την πρόταση του Roberto Castelli, παρατηρώντας πως εννέα χώρες της Ευρώπης έχουν ήδη τον σταυρό στη σημαία τους. «Πρόκειται για μία πρόταση ιδιαίτερα λογική», προσέθεσε.

Από την πλευρά του ο υπουργός Άμυνας, Ignazio La Russa, τάχθηκα ενάντια στην πρόταση Castelli, τονίζοντας πως «δεν έχουμε ανάγκη να τοποθετήσουμε το σταυρό στη σημαία μας, αλλά πρέπει να τον φέρουμε στον πολιτισμό μας και τη χριστιανική μας παράδοση».

Ο υπεύθυνος για θέματα μετανάστευσης του Δημοκρατικού Κόμματος χαρακτήρισε την πρόταση «βλακώδη», ενώ ο αρχηγός του κόμματος των Αξιών, Antonio Di Pietro, την απέρριψε, αναφέροντας πως δεν υπάρχει λόγος «να ρίχνουμε λάδι στη φωτιά».
COSMO.GR

«Εδώ δεν φοράνε μπούρκα»
Απαγόρευσε τη μπούρκα και το νικάμπ, τη δραστηριότητα των πλανόδιων πωλητών και την επαιτεία και δεσμεύτηκε ότι, σε λίγο καιρό, θα υποχρεώσει τους αλλοδαπούς να υπογράψουν ένα συμβόλαιο «αποδοχής των τοπικών εθίμων».

Έτσι οραματίστηκε το δήμο του Βαράλλο-κωμόπολη 7.500 κατοίκων έξω από το Τορίνο-ο δήμαρχός του και μέλος της Λέγκας του Βορρά, Τζανλούκα Μπουονάνο.

Μάλιστα, για να γίνει άμεσα κατανοητή η απόφασή του για τη μπούρκα (ένδυμα που καλύπτει όλο το σώμα) και το νικάμπ (καλύπτει όλο το σώμα με ένα μικρό άνοιγμα στο ύψος των ματιών), ο δήμαρχος ζήτησε η απαγόρευσή του να τυπωθεί και στα αραβικά και να αναρτηθεί σε ειδικές ταμπέλες, όπως οι πινακίδες στους δρόμους. Μάλιστα, στις πινακίδες που ήδη τοποθετήθηκαν, αναφέρεται ακόμη ότι απαγορεύεται κάθε δραστηριότητα πλανόδιων πωλητών και η επαιτεία.

Σύμφωνα με το επιχείρημα του δημάρχου, τα συγκεκριμένα ενδύματα δημιουργούν πρακτικά προβλήματα στη διαδικασία αναγνώρισης από τις αστυνομικές αρχές ή όταν οι γυναίκες προσέρχονται σε δημόσια γραφεία για να ζητήσουν ταυτότητα ή βεβαίωση μόνιμης κατοικίας.

«Τίθεται όμως και θέμα σεβασμού και προσαρμογής στις ιταλικές συνθήκες και στους τοπικούς κανόνες. Διότι δεν υπάρχουν ιδιαίτερες δυσκολίες στην ένταξη των ξένων, αλλά η πρόληψη είναι η καλύτερη μέθοδος», επισημαίνει ο ίδιος.

Οι πρωτοβουλίες του Μπουονάνο όμως δεν τελειώνουν εδώ: ανακοίνωσε ότι σύντομα θα ισχύσει νέα απόφαση σύμφωνα με την οποία οι αλλοδαποί θα πρέπει να υπογράφουν ένα είδος προσωπικού συμβολαίου, με το οποίο θα αποδέχονται ουσιαστικά τα τοπικά ήθη και έθιμα, από το σταυρό στα σχολεία μέχρι την… χριστουγεννιάτικη φάτνη.

Όπως προσθέτει ο δήμαρχος «η υπογραφή είναι προαιρετική. Όποιος όμως δεν δείξει ενδιαφέρον, ας μην έρθει μετά να ζητήσει το δημοτικό βοήθημα για σχολικά λεωφορεία και τη συνεισφορά μας στα παιδιά που γράφονται σε τάξεις με συνεχές ωράριο και πρέπει να τρώνε στο σχολείο».
NEA

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube