REAL TIME |

Weather Icon
πΓΔΜ, Σκόπια , Σκοπιανό 13 Νοεμβρίου 2009

Ημερομηνία ζητά από τις Βρυξέλλες ο ΥΠΕΞ της ΠΓΔΜ

Επιστολές στους ομολόγους του των «27» έστειλε ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Αντόνιο Μιλόσοσκι, ζητώντας να υποστηρίξουν το αίτημα της χώρας του, να λάβει συγκεκριμένη ημερομηνία για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Δεκεμβρίου.

Κάνοντας αναφορά στο ζήτημα της ονομασίας και δεδομένου ότι η Ελλάδα έχει ανακοινώσει ότι θα μπλοκάρει την ενταξαική πορεία, εάν δεν επιλυθεί πρώτα η διαφορά, ο Αντ. Μιλόσοσκι υποστήριξε ότι η ΠΓΔΜ τάσσεται ανεπιφύλακτα υπέρ της ανάπτυξης σχέσεων καλής γειτονίας και παραμένει σταθερά προσηλωμένη ως προς την εύρεση λύσης. “Η συμμετοχή μας στις συνομιλίες, υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, παραμένει ενεργή και εποικοδομητική, έτσι ώστε, μέσω της εντατικοποίησης της διαδικασίας, να βρεθεί ένας λογικός συμβιβασμός, αποδεκτός και από τα δύο μέρη. Η προσέγγισή μας αυτή είναι απολύτως σύμφωνη με τις διατάξεις της Ενδιάμεσης Συμφωνίας, από το 1995, την οποία η ‘Δημοκρατία της Μακεδονίας’ σέβεται και εφαρμόζει με συνέπεια”, ανέφερε στην επιστολή του.
(Πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ)
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube