Weather Icon
Γενικά θέματα 13 Νοεμβρίου 2009

Χτυπήθηκε η Πακιστανική Υπηρεσία Πληροφοριών

Βομβιστής αυτοκτονίας επιτέθηκε σήμερα το πρωί με αυτοκίνητο, το οποίο ήταν παγιδευμένο με εκρηκτικά, στο κτίριο της πακιστανικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, στην Πεσαβάρ, παρασύροντας στον θάνατο τουλάχιστον 7 ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους 35.

Όπως μεταδίδουν τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, επρόκειτο για πολύ ισχυρή έκρηξη και ένα μεγάλο μέρος από το τριώροφο κτίριο καταστράφηκε.

“Ηταν η ισχυρότερη έκρηξη που άκουσα ποτέ”,δήλωσε ένας αυτόπτης μάρτυρας του συμβάντος.

Στρατιωτικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι ο βομβιστής καμικάζι είχε στόχο τα γραφεία των Υπηρεσιών Πληροφοριών(ISI) και αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι το κτίριο κατέρρευσε.

Τοπικός αξιωματούχος ανέφερε ότι τα περισσότερα από τα θύματα είναι άμαχοι, ενώ εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί.

Σε μια άλλη επίθεση, που επίσης σημειώθηκε σήμερα το πρωί, στο αστυνομικό τμήμα στη πόλη Μπάνου στο βορειοδυτικό Πακιστάν, τουλάχιστον τρεις αστυνομικοί έχασαν τη ζωή τους και άλλοι πέντε τραυματίσθηκαν.

“Φαίνεται να πρόκειται για επίθεση αυτοκτονίας,το αστυνομικό τμήμα υπέστη σοβαρές ζημιές και υπάρχουν τρεις νεκροί αστυνομικοί και πέντε τραυματίες”,δήλωσε αξιωματικός της αστυνομίας στη Μπάνου, μια πόλη κοντά στην περιοχή όπου διαμένουν φυλές και όπου ο στρατός έχει εξαπολύσει μεγάλη επιχείρηση εναντίον των Ταλιμπάν.

Σημειώνεται ότι η επίθεση στην Πεσαβάρ ήταν η τέταρτη μέσα σε έξι ημέρες. Τα τελευταία δύο χρόνια σε επιθέσεις,κυρίως από καμικάζι Ταλιμπάν που σχετίζονται με την Αλ Κάϊντα, έχουν σκοτωθεί περίπου 2.500 άνθρωποι.

Οι επιθέσεις εναντίον αστικών στόχων, έχουν αυξηθεί από τις 17 Οκτωβρίου, όταν οι κυβερνητικές δυνάμεις ξεκίνησαν μία ευρείας κλίμακας επιχείρηση με χιλιάδες στρατιώτες εναντίον των Ταλιμπάν,στο Βόρειο Βαζιριστάν.
enet.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube