Weather Icon
Γενικά θέματα 11 Νοεμβρίου 2009

Η ελευθερία έκφρασης, o δημόσιος λόγος και η χυδαιολογία

Η ελευθερία έκφρασης, o δημόσιος λόγος και η χυδαιολογία

Το ιστολόγιό μας είναι σε λειτουργία από το Μάιο του 2008. Ξεκίνησα μόνος και στη διαδρομή αυτή προστέθηκαν στους συντελεστές του ιστολογίου, ως συνδιαχειριστές, άλλοι τέσσερις φίλοι, που κοπιάζουν και συμβάλλουν καθοριστικά στη λειτουργία, το περιεχόμενο, το χαρακτήρα και τη φυσιογνωμία του. Στη φυσιογνωμία του ιστολογίου μας συμβάλλουν και οι σχολιαστές, τους οποίους θεωρούμε φίλους και συνεργάτες.
Το ιστολόγιό μας, κατά κοινή ομολογία, συγκαταλέγεται ανάμεσα στα πιο έγκυρα, σοβαρά και δημοφιλή του χώρου, κάτι που κατακτήθηκε με πολύ-πολύ κόπο και τεράστιες προσπάθειες των συντελεστών, πολλές φορές εις βάρος της ίδιας της δουλειάς μας, της προσωπικής, μέχρι και της οικογενειακής μας ζωής.
Ακριβώς επειδή καταβάλαμε υψηλό τίμημα για να φέρουμε το ιστολόγιο στο επίπεδο και τη θέση που κατέχει, θεωρούμε ότι είναι επιεικώς απαράδεκτο φαινόμενο η μετατροπή του σε χώρο αντιπαράθεσης επί παντός επιστητού, ανάμεσα σε άτομα που δεν μπορούν να διακρίνουν το θέμα της κάθε ανάρτησης και δεν μπορούν να ελέγξουν τον εαυτό τους, καταφεύγοντας πολλές φορές σε άσχετες αναφορές, όπως για παράδειγμα σε θέματα θρησκείας ή συνομοσιολογιών για έθνη και φυλές, σε υπερβολές, ύβρεις και προσωπικές επιθέσεις εναντίον σχολιαστών που έχουν απόψεις μη αρεστές σε αυτούς.
Το θέμα αυτό, πέραν του ότι δεν λαμβάνει υπόψη τους αγώνες που κάνουμε και τις προσπάθειες που καταβάλουμε για το χώρο αυτό, που εκτός των άλλων είναι και χώρος δημοσίου διαλόγου, έχει και ευρύτερες διαστάσεις, αφού λειτουργεί διχαστικά και εξυπηρετεί οποιοδήπτε άλλο σκοπό, εκτός από αυτόν της προαγωγής της ενημέρωσης, της ανταλλαγής απόψεων, της συνενόησης και της σφυρηλάτησης μιας κατά το δυνατόν εννιαίας γραμμής στα μείζονα εθνικά θέματα.
Κατόπιν αυτών, απευθύνουμε θερμή παράκληση προς τους φίλους αναγνώστες και σχολιαστές, να καταβάλλουν και αυτοί με τη σειρά τους προσπάθειες, όταν σχολιάζουν, να περιορίζονται στο θέμα της ανάρτησης κάθε φορά και να αποφεύγουν τις υπερβολές και τις προσβλητικές συμπεριφορές κατά άλλων σχολιαστών και φίλων του ιστολογίου.
Εαν μη τι άλλο, μην μας προσθέτε έργο, αυτό του μετριασμού των σχολίων, που ούτως ή άλλως είναι μια ψυχοφθόρα διαδικασία.

φιλικά

Σάββας Καλεντερίδης

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube