Γενικά θέματα 17 Νοεμβρίου 2009

Ισραηλινοί στρατιώτες αρνήθηκαν να διαλύσουν κατοικίες Εβραίων εποίκων

Ισραηλινοί στρατιώτες αρνήθηκαν να διαλύσουν κατοικίες Εβραίων εποίκων

Ισραήλ: Δύο ισραηλινοί οπλίτες κασταδικάσθηκαν σε φυλάκιση για άρνησή τους να συμμετάσχουν σε επιχείρηση εκκένωσης παράνομων οικισμών στη Δυτική Όχθη.

Δύο ισραηλινοί στρατιώτες καταδικάσθηκαν σήμερα σε 30 ημέρες φυλάκιση για την άρνησή τους να συμμετάσχουν στην εκκένωση ενός παράνομου οικισμού εποίκων στη Δυτική Όχθη, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του στρατού.

Οι δύο οπλίτες, μαζύ με συναδέλφους τους του τάγματος Νασχσόν, το οποίο είχε αποστολή να καλύψει την ασφάλεια της εκκένωσης ενός παράνομου οικισμού νοτίως της Χεβρόνος, «δεν υπάκουσαν στις διαταγές», πρόσθεσε η ίδια πηγή.

«Δύο από τους οπλίτες που είχαν υψώσει μία επιγραφή κατά της επιχείρησης κρίθηκαν από τον συνταγματάρχη διοικητή του τάγματος για ανυπακοή και ανάρμοστη συμπεριφορά», τόνισε.
Οι δύο οπλίτες καταδικάσθηκαν σε φυλάκιση 30 ημερών και αποκλείσθηκαν σε μόνιμη βάση από κάθε εντολή και κάθε μάχιμη αποστολή εντός του στρατεύματος, ενώ καθαιρέθηκαν ιεραρχικά», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

«Οι πολιτικές εκδηλώσεις εντός του στρατεύματος είναι αυστηρώς κολάσιμες.Παρόμοιες πράξεις πλήττουν την ισχύ και την ενότητα του στρατού», δήλωσε.

Το δεύτερο δίκτυο της κρατικής τηλεόρασης προέβαλλε εικόνες που εμφάνιζαν έξι στρατιώτες στην σκεπή της βάσης τους να υψώνουν μία επιγραφή, που τόνιζε πως «το Νασχσόν δεν θα συμμετάσχει, ποτέ πιά, στις εκκενώσεις» των οικισμών.ΕΞΠΡΕΣΣ

Ομάδα Ισραηλινών στρατιωτών αρνήθηκε να υπακούσει σε εντολές των ανωτέρων της, να συνδράμει στη διάλυση κατοικιών εβραίων εποίκων, οι οποίες είχαν κατασκευαστεί χωρίς επίσημη έγκριση στην περιοχή της Δυτικής Όχθης. Πρόκειται για το δεύτερο παρόμοιο περιστατικό.

Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού ανέφερε ότι μετά από το ανωτέρω συμβάν οι στρατιώτες που συμμετείχαν στο συμβάν «τέθηκαν σε διαθεσιμότητα».

Δύο Iσραηλινοί στρατιώτες καταδικάσθηκαν σε 30 ημέρες φυλάκιση για την άρνησή τους να συμμετάσχουν στην εκκένωση του παράνομου οικισμού εποίκων στη Δυτική Όχθη, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του στρατού.

«Δύο από τους οπλίτες που είχαν υψώσει μία επιγραφή κατά της επιχείρησης κρίθηκαν από τον συνταγματάρχη διοικητή του τάγματος για ανυπακοή και ανάρμοστη συμπεριφορά», πρόσθεσε.

Πρόκειται για το δεύτερο παρόμοιο περιστατικό, γεγονός που οδηγεί πολλούς να αναρωτηθούν εάν ο ισραηλινός στρατός αντιμετωπίζει στις τάξεις του κρούσματα απειθαρχίας εκ μέρους στρατιωτών.

Φωτογράφος του πρακτορείου Reuters στην περιοχή, στην περιφέρεια της Χεβρώνας, ανέφερε ότι δύο ξύλινες κατοικίες διαλύθηκαν από άντρες της ισραηλινής αστυνομίας.Στη συγκεκριμένη επιχείρηση συμμετείχε μία δύναμη του ισραηλινού πεζικού, στις τάξεις της οποίας εκδηλώθηκε η ανταρσία.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι τουλάχιστον έξι Ισραηλινοί στρατιώτες αρνήθηκαν να υπακούσουν στις εντολές των ανωτέρων τους.

Πρόκειται για το δεύτερο παρόμοιο περιστατικό, γεγονός που οδηγεί πολλούς να αναρωτηθούν εάν ο ισραηλινός στρατός αντιμετωπίζει στις τάξεις του κρούσματα απειθαρχίας εκ μέρους στρατιωτών.
Φωτογράφος του πρακτορείου Reuters στην περιοχή, στην περιφέρεια της Χεβρώνας, ανέφερε ότι δύο ξύλινες κατοικίες διαλύθηκαν από άντρες της ισραηλινής αστυνομίας.

Στη συγκεκριμένη επιχείρηση συμμετείχε μία δύναμη του ισραηλινού πεζικού, στις τάξεις της οποίας εκδηλώθηκε η ανταρσία.Πληροφορίες αναφέρουν ότι τουλάχιστον έξι Ισραηλινοί στρατιώτες αρνήθηκαν να υπακούσουν στις εντολές των ανωτέρων τους.ΝΕΑ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube