REAL TIME |

Weather Icon
Ιράν , Ισραήλ , Μέση Ανατολή 16 Νοεμβρίου 2009

Σύνοδος Κορυφής Μυστικών Υπηρεσιών ΗΠΑ-Ισραήλ-Αιγύπτου-Ιορδανίας

Σύνοδος Κορυφής Μυστικών Υπηρεσιών  ΗΠΑ-Ισραήλ-Αιγύπτου-Ιορδανίας

..Ήταν η πρώτη φορά που το Ισραήλ λαμβάνει μέρος σε μια μυστική συνάντηση των αρχηγών μυστικών Υπηρεσιών της Μέσης Ανατολής σκοπός της οποίας ήταν ο συντονισμός τους μεταξύ τους..

Στις Αρχές Νοεμβρίου έλαβε χώρα έκτακτη μυστική σύνοδο κορυφής των αρχηγών των μυστικών υπηρεσιών αρχηγών των τεσσάρων εθνών (Ισραήλ, ΗΠΑ, Αίγυπτου και Ιορδανίας) στο Αμάν.

Η κρίση για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν και η πιθανή εμφάνιση ενός περιφερειακού πολέμου οδήγησε σε έκτακτη μυστική σύσκεψη των αρχηγών μυστικών υπηρεσιών των τεσσάρων κρατών στο Αμάν την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου, . Μετείχαν από την Γενική Υπηρεσία Πληροφοριών της Ιορδανίας ο επικεφαλής της Γεν. Μωάμεθ Raqed, ανώτεροι υπάλληλοι της αμερικανικής CIA και Defense Intelligence Agency, ο επικεφαλής της Μοσάντ Meir Dagan και ο επικεφαλής των στρατιωτικών υπηρεσιών πληροφοριών Brig. Amos Yadlin και ο υπουργός Γεν.. πληροφοριών της Αιγύπτου, Ομάρ Σουλεϊμάν Μόλις η συνεδρίαση έληξε, ο υπουργός της Αιγύπτου, Ομάρ Σουλεϊμάν Σουλεϊμάν μετέβη στο Ριάντ για να ενημερώσει τον επικεφαλής της Σαουδικής Prince Moqrin Μπιν Αμπντούλ Αζίζ.

Οι πηγές μας προσθέτουν ότι η μυστική συνεδρίαση έλαβε χώρα λίγες ημέρες πριν από την συζήτηση στο Λευκό Οίκο του ισραηλινού πρωθυπουργό Βενιαμίν Νετανιάχου και του Πρόεδρου των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου. Είχαν επομένως τα συμπεράσματά της, πριν την συνάντηση τους.

Δύο ημέρες αργότερα, ο Νετανιάχου μετέφερε τα συμπεράσματα απο τη σύνοδο κορυφής των αρχηγών των μυστικών υπηρεσιών στο Γάλλο Πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί, όταν συναντηθηκαν στο Παρίσι.

Ήταν η πρώτη φορά που το Ισραήλ λαμβάνει μέρος σε μια μυστική συνάντηση των αρχηγών μυστικών Υπηρεσιών της Μέσης Ανατολής σκοπός της οποίας ήταν ο συντονισμός τους μεταξύ τους..

http://www.debka.com/

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube