Weather Icon
Γενικά θέματα 28 Νοεμβρίου 2009

Αρμένιο τοποθετεί η Τουρκία στην αντιπροσωπεία της στην ΕΕ.Κινήσεις εντυπωσιασμού

Αρμένιο τοποθετεί η Τουρκία στην αντιπροσωπεία της στην ΕΕ.Κινήσεις εντυπωσιασμού

Προσδοκώντας σε μία κίνηση εντυπωσιασμού με αποδέκτη την ΕΕ η Τουρκία διορίζει για πρώτη φορά στην ιστορία της αρμενικής καταγωγής Τούρκο πολίτη ανάμεσα στα μέλη της τουρκικής Γενικής Γραμματείας Ευρωπαϊκών Υποθέσεων.

Η εφημερίδα Καθημερινή της Κύπρου αναφέρει ότι στο πλαίσιο αναδιοργάνωσης της συγκεκριμένης γραμματείας η Τουρκία διοργάνωσε εξετάσεις για να επιλεγεί νέο προσωπικό και για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας έγινε δεκτός και ένας αρμενικής καταγωγής Τούρκος πολίτης.

Ο επικεφαλής της διαπραγματευτικής αντιπροσωπείας της Τουρκίας στην ΕΕ Εγκεμέν Μπαγίς επιβεβαίωσε την πληροφορία και υπογράμμισε ότι η ένταξη της χώρας του στην ΕΕ είναι η πιο μεγάλη προσπάθεια εκσυγχρονισμού της χώρας του.

Η συγκεκριμένη κίνηση της Τουρκίας έρχεται εν μέσω εξομάλυνσης των τουρκο-αρμενικών σχέσεών τους με τις δύο χώρες να έχουν υπογράψει πρόσφατα ιστορική συμφωνία που προβλέπει τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων και άνοιγμα των κοινών συνόρων.
ΝΕΑ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube