Weather Icon
Γαλλία , Ισλάμ 13 Νοεμβρίου 2009

Σαρκοζί: “Δεν υπάρχει χώρος στη Γαλλία για τη μπούρκα”

Ο γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί επανέλαβε ότι η Γαλλία είναι μια χώρα “όπου δεν υπάρχει χώρος για την μπούρκα και την υποδούλωση της γυναίκας”, σε ομιλία του για την “εθνική ταυτότητα”.

“Στη Γαλλία, δεν έχει καμία θέση για την μπούρκα, δεν έχει καμία θέση για την υποδούλωση της γυναίκας, χωρίς κανένα πρόσχημα, σε καμία περίπτωση και υπό καμία περίσταση”, δήλωσε ο κ. Σαρκοζί.

Η Γαλλία σημειώνεται ότι είναι η μόνη χώρα στην Ευρώπη που απαγόρευσε δια νόμου το 2004 να φορούν τα κορίτσια την ισλαμική μαντίλα στα σχολεία.

“Η Γαλλία είναι μια χώρα που δεν έχει χώρο για πνευματική σύγχυση, είναι μια χώρα της ανοχής και του σεβασμού, αλλά ζητά και αυτή με τη σειρά της να την σέβονται”, ανέφερε ο κ. Σαρκοζί. “Δεν μπορεί να επιθυμεί κάποιος να επωφελείται δικαιωμάτων χωρίς να νοιώθει υποχρεωμένος από καθήκον”, συμπλήρωσε.

Και αναλύοντας αυτό που είπε ανέφερε συγκεκριμένα ότι “δεν μπορεί να επιθυμεί ο καθένας να επωφελείται από την κοινωνική ασφάλεια χωρίς ποτέ να αναρωτηθεί τι πρέπει να κάνει για την πατρίδα του” ή “να θέλει κάποιος να επωφεληθεί από το επίδομα ανεργίας χωρίς να αισθάνεται ηθικά υποχρεωμένος να κάνει το πάν για να βρει δουλειά”.

Πάντως παρά τις δηλώσεις του, ο κ. Σαρκοζί κατηγορείται από την Αριστερά ότι ξαναφέρνει το θέμα, που είχε πρωτοαναφέρει στη διάρκεια της προεδρικής προεκλογικής του εκστρατείας το 2007, στην επικαιρότητα με στόχο να προσελκύσει τους εκλογείς που πρόσκεινται στην άκρα δεξιά ενόψει των περιφερειακών εκλογών του Μάρτη του 2010.
Nooz.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube