Weather Icon
Βαλκάνια , Σερβία 9 Νοεμβρίου 2009

Σερβία- Τριμερής συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών Σερβίας, Βοσνίας-Ερζεγοβίνης και Τουρκίας στην Κωνσταντινούπολη

Ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας, Βουκ Γέρεμιτς, θα συναντηθεί, σήμερα, στην Κωνσταντινούπολη με τους ομολόγους του της Τουρκίας και της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης, Αχμέτ Νταβούτογλου και Σβεν Αλκαλάι, σε μία «προσπάθεια υπερνίκησης των διαφορών στις θέσεις των τριών χωρών, με στόχο τη σταθεροποίηση της κατάστασης στην περιοχή».

«Η τριμερής συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της Σερβίας, της Τουρκίας και της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης διεξάγεται για να επιτευχθεί περαιτέρω συντονισμός και προσπάθεια υπερνίκησης των διαφορών στις θέσεις, με στόχο τη σταθεροποίηση της κατάστασης στην περιοχή», ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εξωτερικών της Σερβίας.
Οι υπουργοί Γέρεμιτς, Νταβούτογλου και Αλκαλάι, μεταξύ άλλων, θα συζητήσουν για τον τρόπο ανταλλαγής εμπειριών και τη συνέχιση της αμοιβαίας στήριξης στη διαδικασία της άρσης του καθεστώτος βίζας για τις χώρες των Βαλκανίων και της προσχώρησής τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αναφέρεται στην ανακοίνωση.
express.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube