Weather Icon
Γενικά θέματα 7 Νοεμβρίου 2009

ΗΠΑ: Δείπνο του αντιπροέδρου προς τιμήν του Οικ. Πατριάρχη

ΗΠΑ: Δείπνο του αντιπροέδρου προς τιμήν του Οικ. Πατριάρχη


Την υποστήριξή του στον θεσμό του Οικουμενικού Πατριαρχείου και τον σεβασμό του στον ίδιο τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο, εξέφρασε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, μιλώντας στη διάρκεια δείπνου, που παρέθεσε προς τιμήν του κ. Βαρθολομαίου στην επίσημη κατοικία του.
«Είμαστε μαζί σας και υποστηρίζουμε τον Οικουμενικό Πατριάρχη ως ηγέτη παγκόσμιου βεληνεκούς», δήλωσε ο κ. Μπάιντεν και πρόσθεσε: «Είναι εύκολο να είναι κανείς γενναίος από απόσταση ασφαλείας. Εσείς πάντα υπήρξατε γενναίος, αλλά ποτέ από απόσταση ασφαλείας. Αντιμετωπίσατε ακούραστα αυτούς που προσπάθησαν να διαβρώσουν την εξουσία της Εκκλησίας, προβάλλοντας τον Ορθόδοξο δρόμο σε εκατομμύρια πιστούς».
Ο κ. Μπάιντεν εξήρε επίσης την ευαισθησία και προσφορά του Οικ. Πατριάρχη σε ό,τι αφορά την προστασία του περιβάλλοντος, όπως και τη συμβολή του στην κατανόηση μεταξύ των θρησκειών. Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος συζήτησε εκτενώς με τον κ. Βαρθολομαίο τα προβλήματα, που αντιμετωπίζει το Πατριαρχείο, αλλά και την ανάγκη επαναλειτουργίας της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Ναυτεμπορική

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube