Weather Icon
Ιράν , Ισραήλ 12 Νοεμβρίου 2009

Οι Ισραηλινοί δίνουν λεπτομέρειες για το “φορτίο”, που το πολεμικό τους ναυτικό κατέσχεσε αρκετά κοντά στην Κύπρο στις 4 Νοεμβρίου

Οι Ισραηλινοί δίνουν λεπτομέρειες για το “φορτίο”, που το πολεμικό τους ναυτικό κατέσχεσε αρκετά κοντά στην Κύπρο στις 4 Νοεμβρίου

Οι ισραηλινές αρχές δημοσίευσαν, σήμερα, φωτογραφικό υλικό και έγγραφα, σύμφωνα με τα οποία το φορτίο που κατασχέθηκε από ισραηλινά πολεμικά πλοία πάνω σε ξένο πλοίο κάπου στη Μεσόγειο ήταν εξοπλισμός προερχόμενος από το Ιράν.

“Κομάντο” των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων κατάσχεσαν την 4η τρέχοντος μηνός ένα “φορτίο” πάνω σε ένα γερμανικό εμπορικό πλοίο με σημαία της Αντίγκουα, το “Francop”, σε απόσταση από τις κυπριακές ακτές, ανακαλύπτοντας στην πορεία ότι επρόκειτο για εξοπλισμούς συνολικού βάρους 500 τόνων–μία κατασχεθείσα ποσότητα οπλισμού που αποτελεί ρεκόρ για το ισραηλινό πολεμικό ναυτικό.
Τα ισραηλινά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι ο οπλισμός αυτός θα έφθανε μέσω ενός συριακού λιμανιού στη λιβανέζικη σιϊτική οργάνωση “Χεζμπολάχ”.

Μετέδωσαν, επίσης, ότι το φορτίο που κατασχέθηκε περιελάμβανε : –36 εμπορευματοκιβώτια με 500 τόνων οπλισμό, επιπλέον δε για “συγκάλυψη” μεταφέρονταν και αρκετά εμπορευματοκιβώτια με μη- πολεμικό υλικό.

Αναλυτικότερα, ανακαλύφθηκαν εννέα χιλιάδες όλμοι, τρεις χιλιάδες ρουκέτες “Κατιούσα”, τρεις χιλιάδες οβίδες για πυροβόλο άνευ παλινδρόμησης, είκοσι χιλιάδες χειροβομβίδες, αλλά και περισσότερες από μισό εκατομμύριο σφαίρες.

Επιπλέον, εντοπίστηκαν χιλιάδες πυροκροτητές ιρανικής αποκλειστικά κατασκευής, όπως και ιρανικές ρουκέτες στο φορτίο.Το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι “το Ιράν εξοπλίζει την Χεζμπολάχ” για νέο πόλεμο κατά του εβραϊκού κράτους.Όμως, Δαμασκός, Τεχεράνη και η ίδια η “Χεζμπολάχ” διαψεύδουν τους ανωτέρω ισραηλινούς ισχυρισμούς.

Όμως το Ισραήλ από την πλευρά του δημοσιεύει το φωτογραφικό υλικό από τη φόρτωση του εν λόγω εμπορικού πλοίου, αλλά και αναδεικνύει τη λεπτομέρεια ότι, το φορτίο αυτό διακινούν οι “Ναυτιλιακές γραμμές της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν– IRISL”.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την υπαριθμόν 1701 απόφαση του Συμβουλίου Ασφάλειας του ΟΗΕ, με την οποία τερματίστηκε ο θερινός πόλεμος Ισραήλ και “Χεζμπολάχ”, το 2006, “απαγορεύεται να πωλείται στρατιωτικό υλικό στις πολιτοφυλακές του Λιβάνου, οι οποίες και πρέπει να αφοπλιστούν”.ΕΞΠΡΕΣΣ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube