REAL TIME |

Γενικά θέματα 19 Οκτωβρίου 2009

H E.E. έχει περισσότερη ανάγκη την Τουρκία απ’ ό,τι το αντίστροφο

H E.E. έχει περισσότερη ανάγκη την Τουρκία απ’ ό,τι το αντίστροφο

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει μεγαλύτερη ανάγκη την Τουρκία, απ’ ότι το αντίστροφο, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Γκίντερ Φερχόιγκεν, σε συνέντευξη που παραχώρησε χθες στο γερμανικό ραδιοφωνικό σταθμό Deutschlandfunk.

«Έχουμε περισσότερη ανάγκη την Τουρκία απ’ ότι εκείνη εμάς», υπογράμμισε ο Φερχόιγκεν σύμφωνα με το απομαγνητοφωνημένο κείμενο της συνέντευξης αυτής.

«Είναι πρωταρχικής στρατηγικής σημασίας … για την ασφάλεια σε ολόκληρη την περιοχή. Φανταστείτε τι θα συνέβαινε αν η Τουρκία έπαιρνε έναν άλλο δρόμο από το να “αγκυροβοληθεί” στέρεα στην κοινότητα των δυτικών κρατών», συνέχισε ο Γερμανός αξιωματούχος, επισημαίνοντας ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα συνιστούσε μεγάλο κίνδυνο για την Ευρώπη και θα ήταν καλύτερα να αποφευχθεί.

Αναφερόμενος στην ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε., ο κ. Φερχόιγκεν τόνισε ότι αυτή η προοπτική θα προσέδιδε ένα τεράστιο πλεονέκτημα στην Ένωση όσον αφορά στις σχέσεις της με τον μουσουλμανικό κόσμο. Εντούτοις, επισήμανε, παρότι η Τουρκία είναι στρατηγικά σημαντική για την Ευρωπαϊκή Ένωση, οι προϋποθέσεις ένταξής της θα πρέπει να τηρηθούν.

hellenicbusiness.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube