Γενικά θέματα 17 Οκτωβρίου 2009

ΕΠΟΠ: Δεν επαναλαμβάνονται οι διαδικασίες για το Στρατό Ξηράς

Δεν επαναλαμβάνονται οι διαδικασίες επιλογής των ΕΠΟΠ στο Στρατό Ξηράς ωστόσο ο πίνακας των επιλεγομένων θα καταρτιστεί χωρίς το κριτήριο της συνέντευξης, διευκρίνισε σήμερα ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ευάγγελος Βενιζέλο.

Απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με το διαγωνισμό για την πρόσληψη επαγγελματιών οπλιτών, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε:

«Σύμφωνα με όσα δήλωσα χθες για το ζήτημα των ΕΠΟΠ, είναι προφανές ότι στο Στρατό Ξηράς, όπου έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες επιλογής, αυτές δεν θα επαναληφθούν, αλλά ο πίνακας των επιλεγομένων θα καταρτιστεί χωρίς το κριτήριο της συνέντευξης. Αυτό επιφέρει αλλαγή στη σειρά κατάταξης της τάξης του 4,7% στο σύνολο των επιλεγομένων».

«Άρα», σημείωσε, «το 95% των επιτυχόντων και όλοι όσοι δεν επιλέγονται, θα έχουν τη βεβαιότητα ότι επεκράτησαν διαφανή και αξιοκρατικά κριτήρια».

Στο Ναυτικό και την Αεροπορία, η διαδικασία βρίσκεται στο αρχικό στάδιο συλλογής δικαιολογητικών και αυτή θα συνεχιστεί κανονικά, χωρίς τη συνέντευξη, συμπλήρωσε ο κ. Βενιζέλος.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας έδωσε εντολή για αναστολή των διαγωνισμών των ΕΠΟΠ έως ότου καταργηθεί η συνέντευξη από τη διαγωνιστική διαδικασία.

Όπως είπε, με ρύθμιση που θα εισαχθεί στην Βουλή το ταχύτερο δυνατόν, θα καταργείται η παράμετρος της συνέντευξης «που αφήνει περιθώρια διακριτικής ευχέρειας, καθώς αυτή εφαρμόζεται στην πράξη χωρίς τις εγγυήσεις που επιβάλει η νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας Θα απομείνουν συνεπώς μόνον κριτήρια αντικειμενικά που περιβάλλονται από εγγυήσεις απόλυτης διαφάνειας και με βάση τα κριτήρια αυτά θα συνεχιστούν οι σχετικές διαδικασίες».

Με απόφαση του υπουργού Εθνικής Αμυνας Ευάγγελου Βενιζέλου αναστέλλονται οι διαδικασίες διεξαγωγής των διαγωνισμών για την πρόσληψη 3.800 επαγγελματιών οπλιτών για το στρατό ξηράς, που βρισκόταν κοντά στο στάδιο ολοκλήρωσής τους, καθώς και του ναυτικού και της αεροπορίας που βρισκόταν στην αρχή τους. Ο λόγος της αναστολής των διαγωνισμών είναι η ύπαρξη των προφορικών συνεντεύξεων, η οποία όπως λέει ο υπουργός αφήνει τα περιθώρια διακριτικής ευχέρειας καθώς αυτή εφαρμόζεται στην πράξη χωρίς τις εγγυήσεις που επιβάλλει η νομολογία του Συμβουλίου της Επικράτειας. Με ρύθμιση που θα κατατεθεί στη Βουλή το συντομότερο δυνατό, καταργείται η συνέντευξη και θα απομείνουν, όπως είπε ο υπουργός, μόνο κριτήρια αντικειμενικά που περιβάλλονται από εγγυήσεις απόλυτης διαφάνειας.
Πηγή:NEWSERT.GR,ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube