REAL TIME |

Γενικά θέματα 18 Οκτωβρίου 2009

Βουλή – Προγραμματικές δηλώσεις – Ομιλία Γ. Μεϊμαράκη

Γιατί μονομερώς πήρατε θέσεις για καταργήσεις ονομασιών υπουργείων, χωρίς αντάλλαγμα; Συνεννοηθήκατε με τα Σκόπια να καταργήσουν κάποιες δικές τους ονομασίες, πριν αλλάξετε την ονομασία του υπουργείου, ή με την Τουρκία να σταματήσει τις παραβιάσεις του εναερίου χώρου, πριν καταργήσετε το υπουργείο Αιγαίου; Από πού ως πού επιτρέπεται σε σας να τα κάνετε μονομερώς;», αναρωτήθηκε ο κ. Μεϊμαράκης.

Βουλή – Προγραμματικές δηλώσεις – Ομιλία Γ. Μεϊμαράκη
«Μην αισθάνεστε πως η ΝΔ έχει εσωστρέφεια. Είμαστε και είμαι εδώ. Σταθήκαμε όρθιοι σε μεγαλύτερες διαβουλεύσεις μεταξύ μας. Ας μην ποντάρετε στην εσωστρέφειά μας», ήταν το μήνυμα, που απηύθυνε στην κυβέρνηση, μιλώντας για τις προγραμματικές δηλώσεις, στη Βουλή, ο βουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Μεϊμαράκης.

«Άκουσα πάρα πολλούς να λένε ότι οι εκλογές έγιναν για να μην αντιμετωπίσει η ΝΔ τα προβλήματα. Θέλω να υπενθυμίσω πως η θητεία της κυβέρνησης έληγε το 2011. Το ΠΑΣΟΚ δημιούργησε ένα νοσηρό κλίμα, θέλοντας ακριβώς να εκβιάσει για να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές σε περίοδο κρίσης, την ώρα που απαιτείτο ενότητα ομαλότητα και σταθερότητα, καθώς έβλεπε ότι η ΝΔ θα ξεπερνούσε την κρίση και θα έκανε τα σωστά.

Ο Κώστας Καραμανλής, έχοντας υπόψη του μονάχα το κοινωνικό συμφέρον και γνωρίζοντας πως το ΠΑΣΟΚ θα προσπαθούσε να επωφεληθεί, πήρε την απόφαση της προσφυγής στον ελληνικό λαό», είπε ο κ. Μεϊμαράκης και παράλληλα, κάλεσε τον πρωθυπουργό να επισκεφθεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να λήξει η εκκρεμότητα της υποψηφιότητάς του, αφήνοντας υπόνοιες για σκοπιμότητες πίσω από την μη διευκρίνιση του ζητήματος. Κατά τα άλλα, και ο κ. Μεϊμαράκης συμφώνησε πως «η αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση δεν μας αφορά», αλλά προειδοποίησε πως «τους επικίνδυνους ακροβατισμούς δεν πρόκειται να τους στηρίξουμε.

Όταν αμφισβητείτε εθνικής σημασίας στρατηγικές συμμαχίες, που σύνηψε η κυβέρνησή μας, τύπου λιμανιού Πειραιά, ή αγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης, θα βρεθούμε απέναντί σας. Αν τολμήσετε να περάσετε τις διαχωριστικές γραμμές στα εθνικά θέματα, θα είμαστε απέναντί σας. Γιατί μονομερώς πήρατε θέσεις για καταργήσεις ονομασιών υπουργείων, χωρίς αντάλλαγμα; Συνεννοηθήκατε με τα Σκόπια να καταργήσουν κάποιες δικές τους ονομασίες, πριν αλλάξετε την ονομασία του υπουργείου, ή με την Τουρκία να σταματήσει τις παραβιάσεις του εναερίου χώρου, πριν καταργήσετε το υπουργείο Αιγαίου; Από πού ως πού επιτρέπεται σε σας να τα κάνετε μονομερώς;», αναρωτήθηκε ο κ. Μεϊμαράκης.

© 2009 ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ – ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube