REAL TIME |

Γενικά θέματα 22 Οκτωβρίου 2009

Ο όμιλος Νεωρίου εκδηλώνει ενδιαφέρον για τον Σκαραμαγκά


Ενδιαφέρον για την εξαγορά των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά εκδηλώνει ο όμιλος Νεωρίου, ο οποίος ελέγχει τα Ναυπηγεία Σύρου και τα Ναυπηγεία Ελευσίνας

Η διοίκηση του Ομίλου επιβεβαιώνοντας σχετικές πληροφορίες που κυκλοφορούσαν στην αγορά ανακοίνωσε χθες ότι εξετάζει το ενδεχόμενο εξαγοράς των Ελληνικών Ναυπηγείων (ναυπηγεία Σκαραμαγκά).

Ειδικότερα με ανακοίνωση προς το Χρηματιστήριο, ο όμιλος κάνει γνωστό ότι «έχει εισέλθει σε διαδικασία διαπραγματεύσεων προκειμένου να διερευνηθούν οι όροι για την πιθανή αγορά από εταιρεία του Ομίλου της, των μετοχών των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά».

«Μέχρι όμως να ολοκληρωθεί η διαδικασία αυτή δεν δύναται να κάνει άλλες δηλώσεις», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Η εξέλιξη αυτή συνδέεται αμέσως με την επικείμενη αποχώρηση από το μεγαλύτερο ναυπηγείο της χώρας, της γερμανικής εταιρείας ThyssenKrupp.

Η προοπτική αυτή διαμηνύθηκε ήδη στην κυβέρνηση, η οποία επιθυμεί να δοθεί λύση στο ιδιοκτησιακό καθεστώς του ναυπηγείου, χωρίς να υπάρξει καμία συμμετοχή του Δημοσίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η γερμανική πλευρά ενδιαφέρεται ιδιαίτερα η συμφωνία μεταβίβασης του Σκαραμαγκά να ολοκληρωθεί πριν από την 31 Οκτωβρίου.

Ωστόσο είναι πολύ νωρίς να υπάρξουν εκτιμήσεις για το κατά πόσο μπορεί να επιτευχθεί η συμφωνία μέσα στο ιδιαίτερα ασφυκτικό πλαίσιο. Πάντως το γεγονός ότι και μέσα στο καλοκαίρι είχαν γίνει συζητήσεις μεταξύ των δύο εταιρειών (Νεώριο-ΤhysenKrupp), επιτρέπουν συγκρατημένη αισιοδοξία.

Αισιοδοξία για την εξεύρεση λύσης, εξέφρασε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γιώργος Πεταλωτής. Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, τόνισε ότι «είναι ένα ζήτημα το οποίο αντιμετωπίζουμε.

Είναι ένα ζήτημα που παραλάβαμε από την προηγούμενη κυβέρνηση, η οποία πεντέμισι χρόνια δεν έκανε τίποτε στο θέμα αυτό». Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος συνέχισε λέγοντας ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να επιλύσει το θέμα.

«Προσπαθούμε μέσα από επαφές που έχουμε και με τη γερμανική εταιρεία Τhyssen, να δημιουργήσουμε ένα πλαίσιο επίλυσης του θέματος. Και είμαστε αισιόδοξοι ως προς αυτό», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πεταλωτής.

Α. Παπαρήγα: Στην κόψη του ξυραφιού όλα τα ναυπηγεία στην Ελλάδα.
Επίσκεψη Παπαρήγα

Επίσκεψη στο Σκαραμαγκά πραγματοποίησε χθές και η γ.γ. του ΚΚΕ κ. Αλέκα Παπαρήγα. Μιλώντας στους εργαζόμενους, είπε ότι «μας ενδιαφέρει να μην βρεθείτε στο δρόμο και να μείνουν ανοικτά όλα τα ναυπηγεία».

«Για εμάς είναι ένας κλάδος με άμεση σημασία και με προοπτική στην Ελλάδα» συμπλήρωσε η κ. Παπαρήγα και τόνισε ότι το κράτος πρέπει να αναλάβει τόσο τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά όσο και το σύνολο της ναυπηγοεπισκευής στη χώρα μέσω της δημιουργίας ενιαίου δημόσιου φορέα.

Μ.ΚA.
ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube