Weather Icon
πΓΔΜ, Σκόπια , Σκοπιανό 9 Οκτωβρίου 2009

ΠΓΔΜ – Συναντήσεις ΥΠΕΞ Αντ. Μιλόσοσκι στο περιθώριο των εργασιών της Διαδικασίας Συνεργασίας Χωρών της ΝΑ Ευρώπης

ΠΓΔΜ – Συναντήσεις ΥΠΕΞ Αντ. Μιλόσοσκι στο περιθώριο των εργασιών της Διαδικασίας Συνεργασίας Χωρών της ΝΑ Ευρώπης

Ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Αντόνιο Μιλόσοσκι, συναντήθηκε σήμερα, στο περιθώριο των εργασιών της Διαδικασίας Συνεργασίας Χωρών της ΝΑ Ευρώπης (SEECP), που διεξάγεται στην Κωνσταντινούπολη, με τους ομολόγους του της Τουρκίας και του Μαυροβουνίου, Αχμέτ Νταβούτογλου και Μίλαν Ρότσεν.

Στη συνάντηση με τον Αχμέτ Νταβούτογλου εξετάσθηκε η προετοιμασία για την διεξαγωγή φόρουμ μεταξύ επιχειρηματιών από την Τουρκία και την ΠΓΔΜ που θα διεξαχθεί τον Νοέμβριο στην Κωνσταντινούπολη, το ενδεχόμενο λειτουργίας πολιτιστικού κέντρου της Τουρκίας στα Σκόπια και αντίστοιχου της ΠΓΔΜ στην Κωνσταντινούπολη, καθώς και οι προετοιμασίες για την επικείμενη επίσκεψη του προέδρου της ΠΓΔΜ, Γκιόρκι Ιβάνοφ, στην Τουρκία, η οποία προβλέπεται να πραγματοποιηθεί στα τέλη Οκτωβρίου.

Σχετικά με το ενδεχόμενο συνάντησής του με τον πρωθυπουργό και υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας, Γιώργο Παπανδρέου, στο περιθώριο της SEECP στην Κωνσταντινούπολη, ο κ. Μιλόσοσκι, δήλωσε: «Θα ήθελα να εκφράσω τη διάθεση και την ετοιμότητά μας να πραγματοποιήσουμε διμερή συνάντηση με τον Έλληνα ομόλογό μου, εφόσον υπάρχει η ανάλογη διάθεση και από την άλλη πλευρά.

Αυτό που απουσίαζε κατά την προηγούμενη περίοδο ήταν οι διμερείς συναντήσεις και επαφές.

Υποχρέωση και μέλημά μας είναι να αναπληρώσουμε αυτό, να βρούμε τρόπο για όλο και περισσότερες και εποικοδομητικότερες συναντήσεις, στο πλαίσιο των οποίων θα ανταλλάξουμε απόψεις για τα κοινού ενδιαφέροντος ζητήματα, τόσο για αυτά που μας φέρνουν εγγύτερα, όσο και για εκείνα που μας απομακρύνουν».

express

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube