REAL TIME |

Weather Icon

Έκκληση για τη διάσωσή του

Έκκληση για τη διάσωσή του

Παρέμβαση του Ευρωκοινοβουλίου για την απελευθέρωση Λερούνη ζητά το ΠΑΣΟΚ.Ο Θ.Λερούνης είναι πρόεδρος της ΜΚΟ «Έλληνες Εθελοντές».

Αθήνα: Την παρέμβαση του Ευρωκοινοβουλίου για την απελευθέρωση του εθελοντή Θανάση Λερούνη, προέδρου της ΜΚΟ «Έλληνες Εθελοντές», ο οποίος απήχθη στις 8 Σεπτεμβρίου από Ταλιμπάν στο Πακιστάν, ζητά το ΠΑΣΟΚ διά της ευρωβουλευτού του Χρυσούλας Παλιαδέλη.

Σε σχετική επιστολή της, η κ. Παλιαδέλη απευθύνει «έκκληση προς τα μέλη του Ευρωκοινοβουλίου να χρησιμοποιήσουν τη δύναμή τους και να συμβάλουν στη διάσωση ενός εθελοντή που αφιέρωσε ένα μεγάλο μέρος της ενήλικης ζωής του στην κατανόηση μιας πολιτιστικής μειονότητας στην Κεντρική Ασία που απειλείται με αφανισμό. Κυρίως όμως να προστατέψουν όσους -πέρα από σύνορα, σε εμπόλεμες ζώνες- επιμένουν (και θα επιμένουν) να προσφέρουν την ανθρωπιστική τους βοήθεια».

Η κ. Παλιαδέλη υπογραμμίζει πως «ο κ. Λερούνης και η ομάδα του δουλεύουν αποτελεσματικά με την φυλή των Καλάς για περίπου 15 χρόνια και πέτυχαν να βελτιώσουν τις συνθήκες διαβίωσης αυτής της απομονωμένης κοινωνίας».

«H πρόσφατη απαγωγή του Αθανάσιου Λερούνη είναι η τελευταία μιας μακράς σειράς απαγωγών στην πολυτάραχη περιοχή ανάμεσα στο Πακιστάν και το Αφγανιστάν που περιλαμβάνει Πολωνούς, Βρετανούς, Ιάπωνες, Καναδούς και Κινέζους πολίτες, οι περισσότεροι από τους οποίους δεν απέφυγαν το θάνατο» προειδοποιεί η κ. Παλιαδέλη.

Πηγή: news.in.gr
ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube