Αλβανία , Ινδία 21 Οκτωβρίου 2009

Διαμάχη Ινδίας-Αλβανίας για τα λείψανα της Μητέρας Τερέζας

Διαμάχη Ινδίας-Αλβανίας για τα λείψανα της Μητέρας Τερέζας

Καλκούτα: Διαμάχη έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην Ινδία και στην Αλβανία μετά το αίτημα της δεύτερης να επιστραφούν τα λείψανα της Μητέρας Τερέζας στον τόπο καταγωγής της, από την Καλκούτα όπου βρίσκονται. Το Νέο Δελχί απορρίπτει το αίτημα.

«Στο αίμα είμαι Αλβανίδα. Στην ιθαγένεια Ινδή. Στην πίστη, Καθολική καλόγρια. Όσο για την αποστολή μου, ανήκω στον κόσμο» δήλωσε κάποτε η «Αγία των Φτωχών».

Η Αλβανία θέλει να γίνει εκταφή των λειψάνων της και να μεταφερθούν αυτά πίσω στην Αλβανία πριν από την 100ή επέτειο της γέννησης της που τιμάται τον Αύγουστο του 2010.

Ο πρωθυπουργός της χώρας Σαλί Μπερίσα δήλωσε ότι οι συνομιλίες με την ινδική κυβέρνηση έχουν ξεκινήσει και αναμένεται να εντατικοποιηθούν το επόμενο διάστημα.

Η Ινδία όμως απέρριψε το αίτημα. «Η Μητέρα Τερέζα ήταν Ινδή πολίτης και αναπαύεται στη χώρα της, στην πατρίδα της» δήλωσε ο εκπρόσωπος του ινδικού υπουργείου Εξωτερικών, Βίσνου Πράκας.

Αλλά και οι Ιεραπόστολοι της Φιλανθρωπίας, τους οποίους ίδρυσε η Μητέρα Τερέζα, θεωρούν το αίτημα της Αλβανίας παράλογο, μια θέση που υποστηρίζεται από την Καθολική Εκκλησία στην Καλκούτα.

Η Μητέρα Τερέζα τιμήθηκε με το Νόμπελ Ειρήνης, πέθανε το 1997 και αναμένεται να γίνει αγία πριν από την 100ή επέτειο της γέννησης της το επόμενο έτος.

Πηγή: news.in.gr
ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube