Γενικά θέματα 21 Οκτωβρίου 2009

Ιδρύεται Κόμμα Εργκενεκόν στην Τουρκία

Το Κόμμα Εργκενεκόν θα αποτελέσει το νέο σχήμα της τουρκικής πολιτικής σκηνής, εφόσον γίνει αποδεκτή η αίτηση της ομάδας που την κατέθεσε. Η ομάδα αυτή επιθυμεί να μετατραπεί σε επίσημο κόμμα μέχρι τις 29 Οκτωβρίου, ημέρα επετείου της Δημοκρατίας της Τουρκίας.

Σχετικά με την επιλογή του ονόματος, ο δικηγόρος Tarcan Tülük, δήλωσε ότι «θέλαμε να δείξουμε είναι λάθος να δίνεις σε μια δικαστική υπόθεση και μια τρομοκρατική οργάνωση το όνομα ενός σπουδαίου ηρωικού μύθου των Τούρκων».

«Η ομάδα εμπνεύστηκε από τη δομή του Κόμματος των Πειρατών στη Σουηδία. Το μοντέλο της οργάνωσής μας θα είναι ανάλογο: αντί να δουλεύουμε σε μεγάλα κτίρια και τεράστια γραφεία, το κόμμα θα λειτουργεί κατά κύριο λόγο μέσω του διαδικτύου και σε μικρά γραφεία», προσθέτει ο Tarcan Tülük. «Το Κόμμα Εργκενεκόν είναι ο στρατιώτης της πνευματικής κληρονομιάς του Ατατούρκ», τονίζει.

TVXS

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube