Weather Icon
Γενικά θέματα 20 Οκτωβρίου 2009

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας για το Κυπριακό – τουρκικοί λιμένες.

Η Τουρκία δεν μπορεί να προχωρήσει μονομερώς στην κατάργηση των περιορισμών που ισχύουν για τη χρήση των τουρκικών λιμανιών από σκάφη νηολογημένα στην Κυπριακή Δημοκρατία, αν δεν αρθούν ταυτόχρονα και οι περιορισμοί που ισχύουν σε βάρος των Τουρκοκυπρίων στις εμπορικές συναλλαγές τους με την ΕΕ, είπε ο Πρόεδρος της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιουλ.

“Η Τουρκία λέει ξεκάθαρα να καταργήσουμε ταυτόχρονα όλους τους περιορισμούς, που εφαρμόζονται στην Κύπρο”.
“Δεν είναι σωστό, να καταργήσει η Τουρκία τους περιορισμούς που εφαρμόζει , ενώ στην Κύπρο εξακολουθούν να ισχύουν οι περιορισμοί”, είπε σε τηλεοπτική συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στην ‘Αγκυρα.
Η Τουρκία επιθυμεί τη λύση του Κυπριακού, είπε, και προσέθεσε ότι η Τουρκία έχει δείξει επανειλημμένα την καλή της πρόθεση.
“Δεν πρέπει να γίνονται αδικίες σε βάρος της Τουρκίας”, είπε, και υπενθύμισε ότι στο παρελθόν το Κυπριακό χρησιμοποιούνταν από “κάποιους”, για να τεθούν εμπόδια στο δρόμο της Τουρκίας προς την ΕΕ.
“Ορισμένες χώρες, που φοβούνται τις συνέπειες που θα έχει η ένταξη της Τουρκίας, λόγω του μεγέθους της, κρύβονται πίσω από το Κυπριακό”, είπε ακόμα ο Πρόεδρος της Τουρκίας.
Ο κ. Γκιούλ σημείωσε ότι από την κατάργηση των αποκλεισμών θα επωφεληθεί περισσότερο η τουρκική οικονομία: “Ο αποκλεισμός των σκαφών κυπριακού νηολογίου έχει συμβολικό χαρακτήρα”, είπε, και εξήγησε ότι “Όσο ισχύει εμπάργκο στο μισό νησί και εμείς δεν μπορούμε να το παραβλέψουμε”.-
express.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube