Γενικά θέματα 19 Οκτωβρίου 2009

Βουλή – Προγραμματικές δηλώσεις – Ομιλία Ντ. Μπακογιάννη

Βουλή – Προγραμματικές δηλώσεις – Ομιλία Ντ. Μπακογιάννη

«Είναι σαφές πως βρίσκεστε απέναντι στον κακό προεκλογικό σας εαυτό. Αντιμετωπίζετε τα προβλήματα, που ξεπεράσατε προεκλογικά, αποφεύγοντας να δεσμευθείτε σε συγκεκριμένες πολιτικές», ανέφερε στην ομιλία της η πρώην υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη.

Αναφερόμενη στην απεργία στο λιμάνι του Πειραιά, η κα Μπακογιάννη σημείωσε πως «το ΠΑΣΟΚ έφθασε στο σημείο να αμφισβητήσει προεκλογικά μια διεθνή σύμβαση της χώρας και να δώσει το μήνυμα σε συγκεκριμένες συντεχνίες, πως με μια νέα κυβέρνηση θα έχουν διαφορετική μεταχείριση. Αποτέλεσμα ήταν η ελληνική οικονομία να υποστεί ένα κόστος 6 εκ. ευρώ και αυτό δεν ισοφαρίζεται με τα αυτοκίνητα, που ορθώς μειώνετε.Η Ελλάδα δίνει ένα λανθασμένο μήνυμα προς το εξωτερικό, απ’ όπου προσδοκάμε επενδύσεις».

Η βουλευτής της ΝΔ πρόσθεσε: «Μετά την απεργία ποιο θα είναι το μήνυμα της κυβερνήσεως; Θα πρέπει να τοποθετηθεί η κυβέρνηση». Άλλο σημείο κριτικής της απετέλεσε η πρωτοβουλία της νέας κυβέρνησης για κατάργηση και μετονομασία υπουργείων. «Φτάνουμε στο σημείο η ναυτιλία να τριχοτομείται. Το Λιμενικό δεν ξέρει πού να πάει. Αναφέρεται στην κα Κατσέλη; Στις Υποδομές; Στον κο Χρυσοχοΐδη; Το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης είχε συμβολισμό, που καταργήσατε στη μέση της διαπραγμάτευσης και ήταν λάθος κατά την γνώμη μου. Τον Δεκέμβρη η Ελλάδα πρέπει να είναι σαφής, ότι προϋπόθεση για να αρχίσει η έναρξη διαπραγματεύσεων με τα Σκόπια, είναι η επίλυση του ονόματός τους, άλλως πως, η Ελλάδα δεν μπαίνει σε τέτοια συζήτηση».

Σχετικά με το Κυπριακό η κα Μπακογιάννη σχολίασε «μου έκανε εντύπωση ότι ούτε από τον πρωθυπουργό, ούτε από τον υπουργό Εξωτερικών, δεν άκουσα κουβέντα για τη θέση της Ελλάδας στο θέμα των εγγυήσεων. Η Ελλάδα είναι εγγυήτρια δύναμη και δεν έχει αποδεχθεί μέχρι στιγμής τη λογική παρωχημένων εγγυήσεων. Η δική μας κυβέρνηση, ήταν σαφής». “Στα θετικά θα μας βρείτε συμμάχους και στα αρνητικά απέναντι. Λευκή επιταγή δεν σας δίνουμε. Θα είμαστε εδώ και μην υποτιμήσετε την ΝΔ πιστεύοντας πως θα μείνετε χωρίς θεσμικό έλεγχο. Το κριτήριο για το αν θα είμαστε πλάι σας, ή απέναντί σας, θα είναι μόνον η πολιτική σας και η αποτελεσματικότητά της», κατέληξε η κα Μπακογιάννη.

© 2009 ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ – ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube