REAL TIME |

Weather Icon
Εκλογές 2009 5 Οκτωβρίου 2009

Παραιτείται από πρόεδρος της ΝΔ ο Κώστας Καραμανλής

Παραιτείται από πρόεδρος της ΝΔ ο Κώστας Καραμανλής

Αθήνα: Την απόφασή του να παραιτηθεί από πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, αναλαμβάνοντας την ευθύνη του εκλογικού αποτελέσματος για το κόμμα του, ανακοίνωσε ο κ. Κώστας Καραμανλής. Σε ένα μήνα το έκτακτο συνέδριο για την ανάδειξη νέου αρχηγού.

Μιλώντας από το Ζάππειο Μέγαρο, εμφανώς συγκινημένος, ο κ. Καραμανλής δήλωσε ότι είναι σεβαστή η απόφαση των πολιτών, οι οποίοι δεν ενέκριναν την πολική που πρότεινε, πολιτική που -όπως τόνισε- εξακολουθεί να πιστεύει ότι είναι αυτή που χρειάζεται η Ελλάδα.

O κ. Καραμανλής σημείωσε ότι ως πρόεδρος της ΝΔ είχε την τιμή να ηγηθεί του εκλογικού αγώνα σε τέσσερις εθνικές εκλογές. Στην παρούσα αναμέτρηση, όπως είπε, «κατέθεσα ρεαλιστικό σχέδιο που όπως πίστευα και πιστεύω ότι αποτελεί τον πιο ασφαλή δρόμο για την διασφάλιση της οικονομίας και απο το 2011 την ανάπτυξη για όλους και όχι για λίγους».

Οι πολίτες δεν ενέκριναν το σχέδιό και την πολιτική αυτή, δήλωσε. Σεβαστή η επιλογή τους, πρόσθεσε, διότι αυτοί έχουν πάντα τον τελευταίο λόγο.

«Επειδή όμως πιστεύω βαθιά ότι αυτή την πολιτική χρειάζεται σήμερα η πατρίδα μας και επειδή η μόνη δύναμη που είχα ήταν η σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες ο μόνος υπέυθυνος και τίμιος δρόμος είναι ένας: Αναλαμβάνω την ευθύνη του αποτελέσματος και δρομολογώ τις διαδικασίες εκλογής νέου προέδρου της ΝΔ», είπε ο κ. Καραμανλής.

Ο κ. Καραμανλής ανακοίνωσε ότι το έκτακτο συνέδριο της ΝΔ θα γίνει σε ένα μήνα και ο ίδιος δεν θα είναι υποψήφιος.

«Θα παραμείνω στην πρώτη γραμμή της παράταξης θα στηρίξω τις αποφάσεις που θα ληφθούν στην συνέδριο και τον αρχηγό που θα εκλεγεί μέσα απο προβλεπόμενες διαδικασίες. Θα παραμείνω στην πρώτη γραμμή των εθνικών αγώνων», κατέληξε ο Κώστας Καραμανλής.

Ξεκινώντας την ομιλία του, μετά την αποκρυστάλλωση εικόνας συντριπτική ήττας του κόμματός του, ο κ. Καραμανλής ευχαρίστησε τους πολίτες που στήριξαν τη ΝΔ στη δύσκολη οικονομική και πολιτική συγκυρία.

Η κυβέρνηση -είπε- είχε να αντιμετωπίσει τη θύελλα της κρίσης. Ανέλαβα χωρίς δεύτερη σκέψη και με απόλυτη ειλικρίνεια τις δύσκολες αποφάσεις και τα όχι ευχάριστα μέτρα που είναι αναγκαία για την οικονομία, είπε.

Ο Κ.Καραμανλής συνεχάρη τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου για τη νίκη του και ευχήθηκε να πετύχει στη μεγάλη πρόκληση της αντιμετώπισης των οικονομιών συγκυριών.

in.gr.nooz.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube