Weather Icon
Γενικά θέματα 28 Οκτωβρίου 2009

Μάντλενερ: Η Τουρκία να αποσύρει τον τουρκικό κατοχικό στρατό από την Κύπρο

Ο ακροδεξιός Ολλανδός βουλευτής Μπάρι Μάντλενερ κάλεσε την Τουρκία να αποσύρει τον τουρκικό κατοχικό στρατό από την Κύπρο, προκαλώντας την αντίδραση του υπουργού επικρατείας επικεφαλής των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας με την ΕΕ Εγκεμέν Μπαγίς, κατά τη χθεσινή συνάντηση της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Τουρκίας – ΕΕ, που πραγματοποιήθηκε στη Μεγάλη Τουρκική Εθνοσυνέλευση.

Η τουρκική εφημερίδα «Ακσιάμ», σε δημοσίευμα της με τίτλο «Σε μια τέτοια προσβολή δεν απαντώ», γράφει ότι ο κ. Μπαγίς είπε ότι «ο τουρκικός στρατός βρίσκεται εκεί στο πλαίσιο των διεθνών συμφωνιών, εγγυήσεων και συμμαχίας και προκειμένου να εξασφαλίσει την ειρήνη στο νησί», κατά τον ισχυρισμό του.

Ο κ. Μπαγίς ισχυρίστηκε ότι από την ημέρα της τουρκικής εισβολής «στο νησί δεν υπήρξε καμία σύγκρουση» και ότι στην Κύπρο δεν είναι μόνο οι Τούρκοι η ξένη στρατιωτική δύναμη αλλά υπάρχουν ελληνικές στρατιωτικές μονάδες και Βρετανικές Βάσεις.

Αφού υπενθύμισε ότι οι Τ/κ αποδέχθηκαν το 2004 το σχέδιο Ανάν, είπε ότι «εάν το είχαν κάνει αποδεκτό και οι Ε/κ, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα σε αυτό σήμερα στο νησί δεν θα υπήρχαν ξένοι στρατιώτες».

Ο Ολλανδός βουλευτής είπε ότι «η Τουρκία, επειδή είναι μουσουλμανική χώρα, δεν συνάδει με το δυτικό πολιτισμό, συνεπώς δεν έχει θέση εντός της ΕΕ».

Ο κ. Μπαγίς, απαντώντας στον Ολλανδό βουλευτή, είπε ότι «δεν δίνω καν απάντηση σε αυτό που ελέχθη και το οποίο προσβάλλει και υποτιμά μια θρησκεία».

iKypros
27/10/2009

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube