Γενικά θέματα 21 Οκτωβρίου 2009

Συνάντηση Μ. Χρυσοχοΐδη με μετανάστες

>Για αλλαγές στο μοντέλο αστυνόμευσης στις γειτονιές όπου διαμένουν αρκετοί μετανάστες, έκανε λόγο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, μετά τη συνάντησή του με αντιπροσωπεία της πακιστανικής κοινότητας και αντιρατσιστικών φορέων.

Στα πλαίσια αυτά προβλέπεται η πρόσληψη ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών, στα αστυνομικά τμήματα των περιοχών αυτών, αλλά διερμηνέων από το χώρο των αλλοδαπών που βρίσκονται νόμιμα στη χώρα μας.

Αφορμή για τη συνάντηση ήταν ο θάνατος στη Νίκαια του 27χρονου Πακιστανού Μοχάμαντ Καμεράν, που φέρεται να κακοποιήθηκε και ο υπουργός ανέφερε πως η υπόθεση έχει παραπεμφθεί στη Δικαιοσύνη.

Συγγενείς του και μέλη αντιρατσιστικών κινήσεων καταγγέλλουν ότι ο νεαρός έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από αστυνομικούς, κατά την σύλληψή του για απόπειρα ανθρωποκτονίας 15χρονου ομοεθνή του.

Στον ανακριτή Πειραιά παραπέμφθηκαν οι επτά συλληφθέντες για τα επεισόδια του περασμένου Σαββάτου στη Νίκαια , μετά τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας για το θάνατο του 27χρονου. Πέντε από αυτούς παραπέμπονται με τις διατάξεις του νέου νόμου για τη χρήση κουκούλας κατά τη διάρκεια επεισοδίων.
news.ert.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube