Weather Icon
Εκλογές 2009 1 Οκτωβρίου 2009

Ο ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΣΤΑ ΤΟΥΡΚΟΦΩΝΑ ΕΝΤΥΠΑ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ “Ο Τούρκος, στον Τούρκο!”

Ψήφο σε Έλληνες υποψηφίους θα δώσουν μόνο όσοι έχουν …χαλασμένο αίμα
Προκλητικό δημοσίευμα της τουρκόφωνης «Μπιρλίκ» με τίτλο «Επισήμως ο Στυλιανίδης κοροϊδεύει την μειονότητα». Αξίζει να το διαβάσετε σε μετάφραση για να δείτε πως σκέφτεται και πως προπαγανδίζουν τους υποψηφίους οι τουρκόφωνες τοπικές εφημερίδες πως συσπειρώνουν τους ανθρώπους τους. Το κείμενο τα λέει όλα.

Ο Στυλιανίδης λοιπόν στη δυτική Θράκη με την μειονότητα παίζει διπλό παιχνίδι κινούμενος στα πλαίσια μιας λαϊκής ρήσης που λέει: «Ναι μεν αφήνω ελεύθερο τον λαγό αλλά από πίσω ξαμολώ το λαγωνικό να τον συλλάβει πριν καλά – καλά απομακρυνθεί». Την μειονότητα αυτή ο Στυλιανίδης την θεωρεί «κορόϊδο». Από την μια περιφέρεται στα χωριά ζητώντας ψήφο, κυρίως στα χωριά της μειονότητας και από την άλλη μαζί με τον Ιλχάν Αχμέτ, αρχιτέκτονα του νόμου περί ιμάμηδων που δημιουργήθηκε με σκοπό να αποτελειώσει την μειονότητα, εμφανίζεται με σκοπό την διαφήμιση με τον διορισμένο μουφτή Μέτσο Τζεμαλή, τον καθοδηγητή του νόμο των ιμάμηδων. Και καλά κάνει στην ουσία από μια άποψη να φωτογραφίζεται με τον Μέτσο. Μάλιστα, διότι βλέποντας η μειονότητα την φωτογραφία θα δώσει απλόχερα ψήφο στον αξιότιμο κύριο Στυλιανίδη. Κανείς δεν πρέπει να αμφιβάλει γι’ αυτό.
Αν ο Στυλιανίδης είναι ειλικρινής, ας έλθει να σφίξει το χέρι των εκλεγμένων μουφτήδων μας και ας μην παίρνει πόζες μπροστά στο φακό με τρόπο ειρωνικό και με ένα γέλιο υποτιμητικό. Οι μουφτήδες είναι οι θρησκευτικοί ηγέτες αυτής της μειονότητας και δεν μπορεί να περιφρονούνται. Εδώ όμως, στην ουσία, υπάρχει το σφάλμα εκείνων που τόσο υποβάθμισαν την μειονότητα. Ο κ. Στυλιανίδης με κανένα τρόπο δεν θα μπορούσε να το κάνει αυτό με εκείνους που έχουν βαρύτητα. Για να μπορεί να ειρωνεύεται με τόσο αέρα τα ιδρύματα και τους φορείς της μειονότητας κάποιοι του το έχουν επιτρέψει. Εμείς ως Τούρκοι έχουμε μια παροιμία που λέει: «Βρήκαν το χωριό αφρούρητο (χωρίς σκυλί) και κυκλοφορούν με ραβδί – μπάτε σκύλοι αλέστε και αλεστικά μην δίνετε». Φυσικά και θα δώσουν (προφανώς ψήφο) εκείνοι από τους 240. Αυτό δεν το συζητούμε. Ωστόσο, όσοι έχουν συνείδηση και αγωνίζονται για τον τουρκισμό, για την διεκδίκηση της ταυτότητας, για την διαφύλαξη της θρησκείας, δεν πολυπιστεύω πως θα δώσουν ψήφο στον Στυλιανίδη και τους άλλους Έλληνες υποψηφίους.
Αυτό θα τον κάνουν μόνο όσοι έχουν χαλασμένο αίμα. Όσοι δεν έχουν ιδέα από πίστη και θρησκεία και βάζουν πριν από τον Θεό, το χρήμα. Όπως θα πρέπει να θυμόμαστε, η Χρύσα η Μανωλιά πήγαινε στα χωριά εκεί γύρω στο Τυχερό, έπαιρνε μέρος σε τελετές μεβλίτ φορώντας μαντίλα στο κεφάλι. Πίστεψαν τότε οι δικοί μας και έδωσαν ψήφο στην κυρία Μανωλιά, η οποία δεν έπαιρνε στα σοβαρά την μειονότητα και υπεραμύνονταν του ζητήματος των Ποντίων. Πολλά έκανε αυτή η μειονότητα και συνεχίζει να κάνει ακόμη περισσότερα για να καταποντίσει τον εαυτό της. Όμως, ας ελπίσουμε πως σ’ αυτές τις εκλογές αυτά θα πάψουν να υπάρχουν.
Όπως βλέπετε, φωναχτά διαλαλούμε, κάνουμε τον κράχτη, γινόμαστε στόχος, απειλούν να μας σκοτώσουν όμως δεν πτοούμαστε και επαναλαμβάνουμε για μια φορά ακόμη: Ξυπνήστε! «Η ψήφος του Τούρκοι στον Τούρκο πρέπει να πάει».

Τα μουσουλμανάκια
Κάποτε μας έλεγαν Τουρκάκια. Τώρα γίναμε μουσουλμανάκια ενώ συνεχίζουμε να τους δίνουμε την ψήφο μας Ω! Σαρικάδες αφέντηδες!
Βιώματα από τα παιδικά του χρόνια τότε που γιόρταζε μαζί με τα μουσουλμανάκια της γειτονιάς τα μπαϊράκια αλλά και τα Χριστούγεννα και το Πάσχα θυμήθηκε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης.

Δημοσίευμα της τουρκόφωνης εφημερίδας ης Κομοτηνής Μπιρλίκ 22-9-2009
ΧΡΟΝΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube