Weather Icon
Γενικά θέματα , Γερμανία 15 Οκτωβρίου 2009

Ναυπηγεία Σκαραμαγκά: Λουκέτο από τους Γερμανούς στο τέλος του μήνα

Μέχρι τις 31 Οκτωβρίου υπάρχουν χρήματα για την πληρωμή των εργαζομένων στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, όπως διεμήνυσε ο γενικός διευθυντής των ναυπηγίων κ. Α. Ίντο στους εργαζόμενους σε συναντηση που είχε μαζί τους και γνωστοποίησε ότι η διοίκηση του μητρικού ομίλου ThyssenKrupp, αποφάσισε να διακόψει τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες στην Ελλάδα.

Η εξέλιξη αυτή είναι το επόμενο βήμα, μετά την καταγγελία της σύμβασης για την κατασκευή των 4 υποβρυχίων τύπου 214 εκ μέρους της ΗDW. Το θέμα απασχόλησε τη νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Αμύνης, σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε αλλά ο κ. ΄Ιντο γνωστοποίησε στη διοίκηση του σωματείου ότι η εταιρεία έχει εξασφαλίσει τις πληρωμές του προσωπικού μέχρι και την εξόφληση Οκτωβρίου.

Για το επόμενο διάστημα, η διοίκηση της εταιρείας θα ζητήσει απο την κυβέρνηση να της καταβληθούν ποσά που θεωρεί οτι της χρεωστούνται. Με αυτά θα καταβάλλει υποχρεώσεις για το επόμενο 3μηνο – 4μηνο και μέσα στο διάστημα αυτό, η διοίκηση θα επιδιώξει να μεταβιβάσει την εταιρεία, ενώ σε κάθε περίπτωση εμμένει στην απόφασή της να αποχωρήσει απο την Ελλάδα.

Nooz.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube