Γενικά θέματα 31 Οκτωβρίου 2009

“Αναχαιτίσεις του αέρος” από έναν αυτόματο τηλεφωνητή στο Φαρμακονήσι…

defencenet.grΠάλι “αναχαιτίσεις του αέρος” από την Τουρκία. “Φωτιές” έχει βγάλει… ο αυτόματος τηλεφωνητής του τουρκικού ραντάρ στην περιοχή του Φαρμακονησίου, με εκπομπή από το ραντάρ DATCA, αφού και χθες ένιωσαν την ανάγκη να επικοινωνήσουν με το φινλανδικό αεροσκάφος της FRONTEX,που περιπολούσε στην περιοχή. Μεταξύ 23:33 και 23:35 με δύο σήματα του ζήτησαν να απομακρυνθεί επειδή “πετούσε σε τουρκικό εναέριο χώρο” και έπρεπε να απομακρυνθείο γιατί δήθεν θα ξεκινούσε τακτική επχείρηση εναντίον του. Πέρα από΄τα λόγια του αέρος, όμως, η Άγκυρα ούτε τόλμησε να προχωρήσει, όπως και δεκάδες φορές στο παρελθόν σε υλοποίηση της απειλής της.

Το αεροσκάφος πετούσε βόρεια του Φαρμακονησίου στα 2.200 πόδια. Είχε απογειωθεί από Κω στις 23:20 όπου και επέστρεψε στις 02:28 χωρίς κανένας και τίποτα να το ενοχλήσει.

Είναι σαφές ότι η Άγκυρα δεν τολμάει…
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube