Weather Icon

Ο Πρόεδρος της ΠΓΔΜ στο Φανάρι

“Ενθαρρυντικό γεγονός”, χαρακτηρίζουν στο Φανάρι, την επανέναρξη του διαλόγου μεταξύ της σχισματικής Εκκλησίας των Σκοπίων και του Πατριαρχείου Σερβίας.
Για την εξέλιξη αυτή ενημέρωσε τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο ο Πρόεδρος της ΠΓΔΜ, Γκιόργκι Ιβάνοφ, που επισκέφθηκε το Φανάρι κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην Τουρκία.

“Η λύση του προβλήματος διέρχεται μέσω του Πατριαρχείου της Σερβίας”, επαναλαμβάνουν στο Φανάρι.
Κατά τη διάρκεια της μίας και πλέον ώρας συνάντησης με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, ο κ. Ιβάνοφ αναφέρθηκε και στις ανασκαφές που γίνονται στον τόπο καταγωγής του Αυτοκράτορα Ιουστινιανού και πρόσφερε στον Πατριάρχη Βαρθολομαίο ένα ενσφράγιστο αρχαιολογικό κεραμικό.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης του χάρισε μία Εικόνα του Αγίου Γεωργίου, του οποίου το όνομα φέρει, καθώς και άλλα αναμνηστικά.
Σε δήλωσή του μετά την συνάντηση, ο Πρόεδρος Ιβάνοφ τόνισε ότι μετέφερε στον Πατριάρχη τον σεβασμό των πιστών της χώρας του και του Αρχιεπισκόπου τους και ότι τον προσκάλεσε στη 2η Παγκόσμια Διάσκεψη για το Διάλογο μεταξύ των θρησκειών και των πολιτισμών που θα συνέλθει στην Αχρίδα μεταξύ 6 – 9 Μαΐου 2010.

Πριν αναχωρήσει από το Φανάρι, ο Πρόεδρος Ιβάνοφ προσκύνησε στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου.
express.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube