REAL TIME |

Γενικά θέματα 13 Οκτωβρίου 2009

Βουλγαρικό ενδιαφέρον για αγωγό Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολης

Βουλγαρικό ενδιαφέρον για αγωγό Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολης

ANAΘEΩPEI τη στάση της έναντι του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολης η βουλγαρική κυβέρνηση και πλέον εξετάζει με θετικό τρόπο την προοπτική υλοποίησης του έργου υπό τον όρο ότι θα ενημερωθεί αναλυτικά η κοινή γνώμη και θα τηρηθούν αυστηροί όροι για την προστασία του περιβάλλοντος.

Ο υπουργός Οικονομίας, Ενέργειας και Τουρισμού της Βουλγαρίας Τράικο Τραϊκόφ, ο οποίος το προηγούμενο διάστημα από την ανάληψη των καθηκόντων του είχε ταχθεί κατηγορηματικά κατά της υλοποίησης του έργου, σε πρόσφατες δηλώσεις του σημείωσε ότι «δεν υφίστανται τόσο πολλοί λόγοι ώστε να σταματήσει η υλοποίηση του αγωγού». Οι δηλώσεις του κ. Τραϊκόφ έγιναν μετά από αναλυτική ενημέρωση εκ μέρους της κοινοπραξίας Trans Balkan Pipeline, η οποία έχει αναλάβει την κατασκευή και διαχείριση του αγωγού σχετικά με τους περιβαλλοντικούς όρους που θα ακολουθήσει. «Από όσα άκουσα, είπε χαρακτηριστικά ο Βούλγαρος υπουργός, προκύπτει ότι έχει γίνει σημαντική περιβαλλοντική δουλειά. Χωρίς να δεσμεύομαι 100% για το μέλλον του έργου, είναι φανερό για μένα ότι θα πρέπει να ενημερωθεί η κοινή γνώμη». Υποσχέθηκε δε, ότι θα κληθούν σε επόμενη φάση για ενημέρωση και ορισμένες κοινωνικές και περιβαλλοντικές οργανώσεις. Η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων προετοιμάζεται και αναμένεται να είναι έτοιμη στις αρχές του 2010.

Ιδιαίτερη έμφαση στην τήρηση των περιβαλλοντικών όρων αναμένεται να επιδιώξει και η νέα ελληνική κυβέρνηση όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Μάλιστα ο κ. Παπανδρέου είχε επισημάνει ότι η συμφωνία είναι ετεροβαρής υπέρ της μιας πλευράς κάτι το οποίο θα πρέπει να εξεταστεί, αλλά και ότι η διασφάλιση της προστασίας του περιβάλλοντος τόσο κατά μήκος του αγωγού όσο και στην απόληξη στην Αλεξανδρούπολη, θα αποτελέσει κύριο μέλημα της κυβέρνησής του.

Πηγή: Express.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube