REAL TIME |

Γενικά θέματα 5 Οκτωβρίου 2009

Καρογιάν: Θα της ακυρώσουμε τα όνειρα

Καρογιάν: Θα της ακυρώσουμε τα όνειρα

Η Τουρκία επιδιώκει απροκάλυπτα λύση συνομοσπονδίας, λύση δύο κρατών, είπε χθες, σε ομιλία του σε εθνικοθρησκευτική εκδήλωση της κοινότητας Αγίου Σεργίου Αμμοχώστου, ο Πρόεδρος της Βουλής Μάριος Καρογιάν. Όταν η Τουρκία ισχυρίζεται ότι στηρίζει τις προσπάθειες λύσης του Κυπριακού, επιδίδεται σε «εμπαιγμό» και «κοροϊδία», πρόσθεσε. «Η περίοδος της ανοχής έχει τελειώσει. Οποιαδήποτε περαιτέρω ανοχή αυτής της τουρκικής συμπεριφοράς οδηγεί στον εξευτελισμό μας», τόνισε.

«Η Τουρκία πρέπει να πάρει ξεκάθαρες, αυστηρές απαντήσεις» και από εμάς και από τη διεθνή κοινότητα, είπε. «Αν συνεχίσει να καταπατά και να παραβιάζει κάθε αρχή δικαίου, το Ευρωπαϊκό Κεκτημένο και τους κανόνες της διεθνούς έννομης τάξης, αν επιμένει να αρνείται να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει έναντι της Ε.Ε. και της Κυπριακής Δημοκρατίας, θα το πληρώσει πολύ ακριβά», υπογράμμισε.

«Η Κύπρος είναι σε θέση και έχει τις δυνατότητες να ακυρώσει τα ευρωπαϊκά όνειρα και τις ευρωπαϊκές επιδιώξεις της Τουρκίας, αν η ίδια επιμένει να προκαλεί τη μοίρα της», τόνισε. Είμαστε, μεν, έτοιμοι για δίκαιο συμβιβασμό, «όμως ουδέποτε θα δεχθούμε λύση στη βάση των όρων και στρατηγικών στόχων της Τουρκίας», είπε ο Πρόεδρος της Βουλής. Απηύθυνε, δε, έκκληση στα Ηνωμένα Έθνη και στην Ε.Ε. να στρέψουν την προσοχή τους προς την Τουρκία, που είναι ο θύτης, ενώ κάλεσε και το λαό σε εγρήγορση. «Βρισκόμαστε σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη φάση. Απαιτούνται γερά νεύρα, συγκροτημένη και σταθερή στρατηγική και συνεχής προσπάθεια. Πρωτίστως, απαιτείται ενότητα και συλλογικότητα. Ενότητα στόχων και συλλογικότητα δράσης», τόνισε ο κ. Καρογιάν.
Σημερινη

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube