Γενικά θέματα 30 Οκτωβρίου 2009

Συνάντηση στο Λευκό Οίκο θα έχει στις 7 Δεκεμβρίου ο τούρκος πρωθυπουργός Ερντογάν με τον Μπαράκ Ομπάμα. Το Κυπριακό στην ατζέντα των συνομιλιών τους.

Ο τούρκος πρωθυπουργός Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν θα επισκεφθεί την Ουάσινγκτον στις 7 Δεκεμβρίου, όπου θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, ανακοίνωσε αργά το βράδυ της Πέμπτης ο Λευκός Οίκος.

Η ανακοίνωση αναφέρει ότι οι δύο ηγέτες θα συζητήσουν “ένα ευρύ φάσμα στρατηγικών θεμάτων αμοιβαίου ενδιαφέροντος, μεταξύ των οποίων και η εφαρμογή της κοινής μας στρατηγικής για το Αφγανιστάν και το Πακιστάν, η ενίσχυση της συνεργασίας στον τομέα της οικονομίας και της ασφάλειας με το Ιράκ, η προώθηση του στόχου κατά της εξάπλωσης των πυρηνικών, η προσπάθεια επίλυσης του Κυπριακού, η εξομάλυνση των σχέσεων με την Αρμενία, οι προσπάθειες ειρήνευσης στη Μέση Ανατολή και τα ανθρώπινα δικαιώματα”.
express.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube