Γενικά θέματα 1 Οκτωβρίου 2009

ΗΠΑ: Αναβαθμίζει τα Α10

ΗΠΑ: Αναβαθμίζει τα Α10

Πρόγραμμα λειτουργικής αναβάθμισης των αεροσκαφών Α10 έχει εκπονήσει η Αμερικανική Πολεμική Αεροπορία στο πλαίσιο στρατηγικής για τη διατήρησή τους σε επιχειρησιακή ετοιμότητα έως το 2028. Τα εν λόγω αεροσκάφη ήταν αυτά που έφεραν τις σφαίρες απεμπλουτισμένου ουρανίου στη Γιουγκοσλαβία.

Η αναβάθμιση θα καλύψει τους τομείς της απόδοσης, λοιπές προγραμματισμένες τροποποιήσεις, τη δομική αναβάθμιση για να διατηρηθεί η πτητική κατάσταση του στόλου και βελτιώσεις στα ηλεκτρονικά συστήματα άφεσης οπλισμού και πλοήγησης σε επιλεγμένα σημεία για επαύξηση της ακρίβειας εκτέλεσης των αποστολών.

Σκοπός του προγράμματος είναι να μετατρέψει το σύνολο των αεροσκαφών σε μεγαλύτερης ακρίβειας, πιο αποδοτικά και πιο αξιόπιστα εγγύς αεροπορικής υποστήριξης αεροσκάφη συνδυάζοντας πλήθος απαιτήσεων αναβάθμισης που θα υλοποιηθούν ταυτοχρόνως. Η αδυναμία σε ότι αφορά την ακρίβεια στην εκπλήρωση «λεπτών» αποστολών του Α-10 φάνηκε στις επιχειρήσεις Iraqi Freedom στο Ιράκ που το αεροσκάφος λαμβάνει μέρος.
sofokleousin.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube