Weather Icon
Εκλογές 2009 30 Σεπτεμβρίου 2009

Κατσέλη VS Κουμουτσάκος: Να ζητήσει τώρα συγγνώμη

ΜΕΣΩ ΗΠΑ «ΧΤΥΠΗΣΑΝ» ΟΙ ΚΡΑΚΕΡ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΑΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

Ο κ. Κουμουτσάκος πρέπει τώρα «να ζητήσει συγγνώμη», δήλωσε χθες η Λούκα Κατσέλη, υποψήφια βουλευτής και πολιτική εκπρόσωπος Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ, μετά και την επιβεβαίωση των λεγομένων της από αξιωματικούς του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής.

Εκτεθειμένος ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. Γ. Κουμουτσάκος μετά τη δικαίωση της πολιτικής εκπροσώπου Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ Λούκας Κατσέλη Εκτεθειμένος ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. Γ. Κουμουτσάκος μετά τη δικαίωση της πολιτικής εκπροσώπου Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ Λούκας Κατσέλη Οπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών, το περιεχόμενο του κειμένου που είχε αναρτηθεί στην προσωπική της ιστοσελίδα (www.loukaka tseli.gr) και αφορούσε στην υπεράσπιση των τεσσάρων νέων, ηλικίας 20-21 ετών, είναι προϊόν κράκερ.

«Προεκλογικό τρικ της Ν.Δ. οι συλλήψεις των παιδιών. Σχετικά με την υπόθεση της σύλληψης των φερόμενων ως μελών της οργάνωσης “Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς”, θα ήθελα να τονίσω ότι όσο περνάει από το χέρι μου δεν θα επιτρέψω σε κανένα δημοσιογράφο ή μη, για πολιτικές σκοπιμότητες να καταστρέψει το μέλλον εικοσάχρονων παιδιών. Είναι προφανές ότι πρόκειται για προεκλογικό τρικ της Ν.Δ., πάνε να μετατρέψουν 20χρονα παιδιά σε αδίστακτους τρομοκράτες!», ανέφερε χαρακτηριστικά το κείμενο, που προκάλεσε πληθώρα δηλώσεων, παρά το γεγονός ότι η ίδια η υποψήφια βουλευτής ανέφερε ότι δεν είχε σχέση με το εν λόγω κείμενο.

Μετά τη μήνυση κατ’ αγνώστων που υπέβαλε η Λούκα Κατσέλη, ξεκίνησαν οι έρευνες στους υπολογιστές του γραφείου της, από τους οποίους προέκυψε ότι άγνωστοι από το απόγευμα της 26ης Σεπτεμβρίου είχαν επιχειρήσει -χωρίς αποτέλεσμα- να αποκτήσουν δικαιώματα πρόσβασης διαχειριστή στην ιστοσελίδα.

Το βράδυ της 27ης Σεπτεμβρίου, οι κράκερ κατάφεραν και εισέβαλαν στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και μέσα σε μισή ώρα, από τις 10.28 ώς τις 10.50 το βράδυ, κατάφεραν να αποκτήσουν τους κωδικούς, με τη χρήση κακόβουλου λογισμικού και συγκεκριμένα e-mail το οποίο περιείχε ιό trojan. Μόλις ο αποδέκτης άνοιξε το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, οι κωδικοί… έσπασαν.

Η συνέχεια ήταν απλή. Χρησιμοποιώντας τα στοιχεία, οι κράκερ «μπήκαν» στον τομέα διαχείρισης και με δικούς τους κωδικούς «ανέβασαν» το επίμαχο κείμενο, το οποίο «σήκωσαν» και στην ιστοσελίδα αντιπληροφόρησης athens.indyme dia.org.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, που ερεύνησαν την υπόθεση, εντόπισαν τα ηλεκτρονικά ίχνη των κράκερ, οι οποίοι -όπως ανακοινώθηκε- χρησιμοποίησαν διακομιστές του εξωτερικού και συγκεκριμένα των ΗΠΑ. Οι έρευνες συνεχίζονται σε συνεργασία με την Ιντερπόλ. Η μήνυση κατ’ αγνώστων αφορά την «εξαπάτηση εκλογέων, συκοφαντική δυσφήμηση και παράνομη πρόσβαση σε δεδομένα ηλεκτρονικού υπολογιστή». *

Της ΑΡΓΥΡΩΣ Κ. ΜΩΡΟΥ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube