Γενικά θέματα 12 Σεπτεμβρίου 2009

Τουρκία: Κατηγορίες TUSIAD για πρόστιμο στο Ντογάν

Η κορυφαία ένωση εργοδοτών της Τουρκίας TUSIAD κατηγόρησε σήμερα τις φορολογικές αρχές της χώρας ότι υπέκυψαν σε πολιτικές πιέσεις, μετά την επιβολή τεραστίου προστίμου για φοροδιαφυγή στον κολοσσό των μέσων ενημέρωσης Ντογάν.

“Η πρακτική αυτή γεννά υποψίες ότι οι φορολογικές αρχές δέχονται πολιτικές επιρροές και ότι το δημόσιο καλό δεν διαφυλάσσεται κατά την άσκηση της εκτελεστικής εξουσίας”, σημειώνει η TUSIAD σε ανακοίνωσή της.

Το άνευ προηγουμένου πρόστιμο, ύψους 1,75 δισεκατομμυρίων ευρώ, επιβλήθηκε προχθές στον όμιλο Dogan Yahin Holding (DYH), τον πιο μεγάλο ανεξάρτητο δημοσιογραφικό όμιλο της Τουρκίας.

Η κορυφαία ένωση εργοδοτών, επικεφαλής της οποίας είναι μία θυγατέρα του Αϊντίν Ντογάν, ο οποίος ελέγχει τον όμιλο Ντογάν, βρίσκεται εδώ και καιρό σε διαμάχη με το κυβερνών Kόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP).
athina984.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube