Weather Icon
Γενικά θέματα 15 Σεπτεμβρίου 2009

Πιό ‘ευρωπαϊκός’ γίνεται ο South Stream

Πιό ‘ευρωπαϊκός’ γίνεται ο South Stream

EDF: Προς απόκτηση ποσοστού στον αγωγό South Stream
Σύμφωνα με δημοσίευμα στην Kommersant

Ποσοστό 10% στον αγωγό φυσικού αερίου South Stream πιθανόν να αποκτήσει η Electricite de France, δίνοντας στη Γαλλία ρόλο σε άλλο ένα ενεργειακό πρότζεκτ, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα στην εφημερίδα Kommersant.

Επικαλούμενη πηγές στη βιομηχανία ενέργειας, η εφημερίδα αναφέρει ότι η Gazprom και η EDF θα υπογράψουν σύντομα μνημόνιο κατανόησης (MoU). Το θέμα φαίνεται να συζητήθηκε κατά τη χθεσινή συνάντηση του Ρώσου πρωθυπουργού Βλαντίμιρ Πούτιν με το Γάλλο ομόλογό του Φρανσουά Φιγιόν.

«Το θέμα αυτό συζητήθηκε. Η συζήτηση ήταν εποικοδομητική», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πούτιν, Ντμίτρι Πέσκοφ, χωρίς να υπεισέλθει σε περισσότερες λεπτομέρειες.

Οι εκπρόσωποι των δύο εταιρειών αρνήθηκαν να σχολιάσουν το θέμα.

Ο South Stream θα διασχίζει υποθαλασσίως τη Μαύρη Θάλασσα και θεωρείται ως ο βασικός ανταγωνιστής του αγωγού Nabucco, ο οποίος έχει τη στήριξη της Ε.Ε. και των ΗΠΑ και στοχεύει στη μείωση της ενεργειακής εξάρτησης της Ευρώπης από τη Ρωσία.
Ναυτεμπορική

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube