Weather Icon
Εκλογές 2009 30 Σεπτεμβρίου 2009

«Mακέτα» το υβριστικό εξώφυλλο

Μήτε βαθύς στες σκέψεις ήταν, μήτε τίποτε.
Ένας τυχαίος, αστείος άνθρωπος.
Πήρε όνομα ελληνικό, ντύθηκε σαν τους Έλληνας,
έμαθ επάνω, κάτω σαν τους Έλληνας να φέρεται·
κ έτρεμεν η ψυχή του μη τυχόν
χαλάσει την καλούτσικην εντύπωσι
μιλώντας με βαρβαρισμούς δεινούς τα ελληνικά,

Αντιπαράθεση σε επίπεδο εκπροσώπων Τύπου προκάλεσε η απόσυρση, λίγο πριν δοθεί στην κυκλοφορία, του τελευταίου τεύχους του συνδρομητικού περιοδικού της Νέας Δημοκρατίας, «Μετεξέλιξη». Αιτία το εξώφυλλο το υβριστικό για το πρόσωπο του Γιώργου Παπανδρέου εξώφυλλο του περιοδικού.
Δυσοσμία βόθρου από τα υπόγεια της Ρηγίλλης
Ανήκουστη και άθλια επίθεση εναντίον του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ ετοίμαζε το think tank της ΝΔ, που εκδίδει το πολιτικό περιοδικό Μετεξέλιξη του οποίου ιδιοκτήτης φέρεται η ΝΔ και επικεφαλής το μέλος της Γραμματείας Πολιτικού σχεδιασμού του κόμματος κ. Δ. Χατζής.

Στο εξώφυλλο του περιοδικού το οποίο θα κυκλοφορούσε σήμερα, εμφανίζεται ένα πράσινο ποδήλατο, με χαλασμένη αλυσίδα, το οποίο παραπέμπει στον ατύχημα του κ. Παπανδρέου στην Δροσιά. Ωστόσο σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν οι δημοσιογράφοι του City, σε μία έκρηξη αθλιότητας το εξώφυλλο κοσμούν και στίχοι του Καβάφη, από το ποίημα του Ηγεμών εκ Δυτικής Λιβύης στο οποίο μεταξύ άλλων περιέχει και τους στίχους:

Μήτε βαθύς στες σκέψεις ήταν, μήτε τίποτε.
Ένας τυχαίος, αστείος άνθρωπος.
Πήρε όνομα ελληνικό, ντύθηκε σαν τους Έλληνας,
έμαθ επάνω, κάτω σαν τους Έλληνας να φέρεται·
κ έτρεμεν η ψυχή του μη τυχόν
χαλάσει την καλούτσικην εντύπωσι
μιλώντας με βαρβαρισμούς δεινούς τα ελληνικά,

Μετά την αποκάλυψη του θέματος από τον ραδιοφονικό σταθμό City 9,95 το περιοδικό τελικά δεν κυκλοφόρησε , ωστόσο ένα αντίτυπο της παραμένει στα χέρια των δημοσιογράφων του σταθμού.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο κ. Κουμουτσάκος καταφανώς ψευδόμενος είπε ότι δεν υπάρχει τέτοιο θέμα.

«Aκούγοντας τα ραδιόφωνα από το πρωί, ομολογώ δεν έχω δει το συγκεκριμένο περιοδικό που αναφέρεται , αλλά αντιλαμβανόμαστε ότι υπάρχει ένα περιοδικό της Νέας Δημοκρατίας, το οποίο απεσύρθη. Επρόκειτο να βγει, με ένα εξώφυλλο το οποίο ήταν κατάπτυστο -εάν έχει περιγραφεί σωστά- το οποίο έκανε μια προσωπική επίθεση στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, θα έλεγα μια χαζή επίθεση, αλλά δεν έχει σημασία. Απεσύρθη αυτό. Δεν έχω να πω κάτι επ� αυτού, πέραν του ότι είναι προφανές ότι έχουν πέσει πάρα πολύ χαμηλά» ήταν η δήλωση του εκπροσώπου τύπου του ΠΑΣΟΚ, κ. Γ. Παπακωνσταντίνου

Πολιτικοί αναλυτές σχολίαζοντας το θέμα δήλωναν πως η υπόθεση αυτή ξεπερνά κατά πολύ ακόμη και μία υβριστική στρατηγική καθώς αμφισβητείται άμεσα η εθνικότητα του αρχηγού ΠΑΣΟΚ, ότι εμμέσως τοεπίθετο Δυτική παραπέμπει στα αμερικανικά συμφέροντα, ενώ χρησιμοποιούνται και άλλες άνευ προηγουμένου αήθεις και απαξιωτικές έμμεσες αναφορές, όπως το ότι έμαθε σαν έλληνας να φέρεται, ομιλεί την βαρβαρική κ.α reporter.gr

«Mακέτα» το υβριστικό εξώφυλλο

Αντιπαράθεση σε επίπεδο εκπροσώπων Τύπου προκάλεσε η απόσυρση, λίγο πριν δοθεί στην κυκλοφορία, του τελευταίου τεύχους του συνδρομητικού περιοδικού της Νέας Δημοκρατίας, «Μετεξέλιξη». Αιτία το εξώφυλλο το υβριστικό για το πρόσωπο του Γιώργου Παπανδρέου εξώφυλλο του περιοδικού.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να επρόκειτο για μακέτα, που τελικά δεν εγκρίθηκε και δεν δόθηκε ποτέ στην κυκλοφορία. Το επίμαχο εξώφυλλο απεικόνιζε μια ρόδα και αλυσίδα ποδηλάτου και συνοδευόταν από στίχους του “Ηγεμόνα εκ Δυτικής Λιβύης”, του Κωνσταντίνου Καβάφη, αμφισβητώντας, εμμέσως πλην σαφώς, τον πατριωτισμό του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Η παραπάνω ιστορία προκάλεσε την αντίδραση και του εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, ο οποίος χαρακτήρισε το εξώφυλλο κατάπτυστο. “Επρόκειτο να βγει, με ένα εξώφυλλο το οποίο ήταν κατάπτυστο -εάν έχει περιγραφεί σωστά- το οποίο έκανε μια προσωπική επίθεση στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, θα έλεγα μια χαζή επίθεση, αλλά δεν έχει σημασία. Απεσύρθη αυτό. Δεν έχω να πω κάτι επ’ αυτού, πέραν του ότι είναι προφανές ότι έχουν πέσει πάρα πολύ χαμηλά”, δήλωσε.Enet.gr

Το περιοδικό «Μετεξέλιξη» και το αυτογκόλ του κ. Χατζή

Στην πολιτική, όπως και στο ποδόσφαιρο, τα αυτογκόλ είναι πολύ συχνά. Ο κ. Ι. Χατζής, αναπληρωτής γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της ΝΔ και εκδότης του κομματικού περιοδικού «Μετεξέλιξη», έβαλε χθες ένα ακόμη αυτογκόλ.

Η γκάφα που έκανε με το περιοδικό «Μετεξέλιξη» προκάλεσε την έκρηξη οργής από πληθώρα κομματικών και κυβερνητικών στελεχών. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Χατζής, στενός πολιτικός φίλος και πολύτιμος συνεργάτης του υπουργού Εθνικής Αμυνας κ. Ευ. Μεϊμαράκη , φέρνει αναστάτωση στη ΝΔ. Η «Μετεξέλιξη» για μία ακόμη φορά άναψε φωτιές και ξεπέρασε κατά πολύ τα όρια του πολιτικού πολιτισμού, επαναφέροντας στο επίκεντρο της εσωκομματικής συζήτησης τη σκοπιμότητα ύπαρξης του εν λόγω περιοδικού, η έκδοση του οποίου άρχισε την περίοδο που ο κ. Μεϊμαράκης εξελέγη Γραμματέας της ΝΔ, την άνοιξη του 2001.

Ο κ. Χατζής γράφει πάντοτε το κύριο άρθρο στο περιοδικό και δεν είναι λίγες οι φορές που έχει ερεθίσει με τις απόψεις του. Μαζί με τον κ. Σ. Κορομάντζο και την κυρία ΒούλαΧάντζιου (διευθύντρια του γραφείου του κ. Μεϊμαράκη) αποτελούν τον πυλώνα του συστήματος του υπουργού Αμυνας. Ασχολείται με θέματα Τύπου και διατηρεί επαφές με δημοσιογράφους, ενώ έχει ιδιαίτερη προτίμηση στο ποδόσφαιρο.

Μ όλις ο κ. Μεϊμαράκης, τον Φεβρουάριο του 2006, αποχώρησε από τη Ρηγίλλης για το Πεντάγωνο, ο κ. Χατζής ορίστηκε αναπληρωτής γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού. Εκεί, στην οδό Λυκείου, συνεργάστηκε με τον άλλο στενό φίλο του κ. Μεϊμαράκη, τον γραμματέα Πολιτικού Σχεδιασμού, τον κ. Ν. Καραχάλιο , με τον οποίο συζητούσε και θέματα για το περιοδικό.

Πολλοί στη ΝΔ θυμούνται εξώφυλλο της «Μετεξέλιξης», όπου με αφορμή την υπόθεση της Siemens φιγουράριζαν πλυντήρια και στεγνωτήρια, άλλοι υπενθύμιζαν παλαιότερο άρθρο για τη διοίκηση της ΕΡΤ με σκληρές αναφορές, το οποίο ύστερα από πολλές αντιδράσεις αποσύρθηκε.

Αλλη φορά στο περιοδικό υπήρξαν λίβελοι κατά δημοσιογράφων και ΜΜΕ, αλλά και επίθεση στους «γαλάζιους καλαμοκαβαλητές» διοικητές ΔΕΚΟ.

Μία ακόμη «μελανή» σελίδα στο περιοδικό ήταν όταν μετά την παλαιότερη τρομοκρατική επίθεση στην αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα στη στήλη «Προεκτάσεις» του εντύπου δημοσιεύθηκε ανάλυση της προκήρυξης του «Επαναστατικού Αγώνα» από «ειδικό συνεργάτη», ο οποίος επεσήμαινε με έμφαση ότι σε γεωστρατηγικό επίπεδο η χώρα που ωφελείται από την επίθεση είναι η Τουρκία. Και δεν είναι μόνο αυτά τα… αυτογκόλ.ΒΗΜΑ

Για το περιοδικό “Μετεξέλιξη”
Δεν υπάρχει τεύχος του περιοδικού “Μετεξέλιξη” με πρωτοσέλιδο υβριστικό για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου, δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ. Σε ερώτηση αν αποσύρθηκε παρόμοιο πρωτοσέλιδο, ο κ. Κουμουτσάκος απάντησε ότι πολλά έντυπα κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας τους φτιάχνουν διαφορετικά πρωτοσέλιδα και επιλέγουν ένα από αυτά. Αν πρόκειται για τη διαδικασία επιλογής εξώφυλλου αυτό δεν σημαίνει ότι υπάρχει απόσυρση, είπε.
Nooz.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube