Weather Icon
Εκλογές 2009 23 Σεπτεμβρίου 2009

Στη Δικαιοσύνη η ΜIG κατά της Ντ. Μπακογιάννη

Στη Δικαιοσύνη η ΜIG κατά της Ντ. Μπακογιάννη

Η υπουργός Εξωτερικών κ. Ντόρα Μπακογιάννη.

Στη Δικαιοσύνη προσφεύγει o όμιλος MIG κατά της κ. Ντόρας Μπακογιάννη, αντιδρώντας στη χθεσινή ανακοίνωση που εξέδωσε η υπουργός Εξωτερικών.

«Η χθεσινή ανακοίνωση της κας Ντόρας Μπακογιάννη ήταν η κλασσική και παρωχημένη πολιτική αντίδραση με στόχο τη δημιουργία εντυπώσεων και τον αποπροσανατολισμό», αναφέρει στη σχετική ανακοίνωσή της η MIG και προσθέτει:

«Στο αίτημά μας να ανοίξει ο φάκελος της AEGEAN και να διερευνηθεί μεταξύ άλλων και η ενδεχόμενη εμπλοκή της, λόγω της γνωστής στενής φιλικής της σχέσης με την οικογένεια Βασιλάκη, ομιλεί περί λάσπης και προσφυγής στη Δικαιοσύνη λες και γνωρίζει ήδη το πόρισμα ή το γνωρίζουμε εμείς και το δημοσιεύσαμε. Όμως σε μια ορθώς λειτουργούσα Δημοκρατία η αίτηση για διερεύνηση μιας υπόθεσης θα έπρεπε να αντιμετωπίζεται από τα εμπλεκόμενα πολιτικά πρόσωπα θετικά και όχι με απειλές και εκφοβισμό».

«Ανέφερε επίσης η κα. Μπακογιάννη ότι δεν “έχει εκβιαστεί και δεν πρόκειται να εκβιαστεί από κανέναν”. Κι αυτό είναι μια συνήθης πρακτική εντυπώσεων, διότι πρέπει να βρεθεί και ποιο κίνητρο είχε η κακιά εταιρεία ή ο κακός πολίτης για να ζητήσει διερεύνηση μιας υπόθεσης. Φυσικά επειδή τέτοιο θέμα δεν υφίσταται, δεν δίδεται και κανένα στοιχείο για το περιεχόμενο του δήθεν εκβιασμού.

»Δυστυχώς η ατεκμηρίωτη και συκοφαντική αναφορά της κας Μπακογιάννη περί “εκβιασμού” απλώς για δημιουργία πολιτικών εντυπώσεων, αλλά και ο χαρακτηρισμός του αιτήματός μας για διερεύνηση μιας υπόθεσης [Βλέπε άρθρο] ως “λάσπη” μας υποχρεώνει να προσφύγουμε στην Δικαιοσύνη», καταλήγει η ανακοίνωση του ομίλου MIG.

Ντ. Μπακογιάννη: Αρνούμαι να παίξω το παιχνίδι του κ. Βγενόπουλου
«Αρνούμαι να παίξω το παιχνίδι του κ. Βγενόπουλου» δηλώνει η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, κάνοντας λόγο για «αδικαιολόγητη και απρόκλητη επίθεση» εναντίον της.
Η υπουργός τονίζει πως ο κ. Βγενόπουλος «προσπαθεί με αυτό τον τρόπο να την εμπλέξει σε έναν επιχειρηματικό πόλεμο στον οποίο είναι προφανές ότι δεν έχει θέση».
Σημειώνει ακόμη πως «ο κύριος Βγενόπουλος είναι εκπρόσωπος ισχυρών ελληνικών και ξένων επιχειρηματικών συμφερόντων» και «σήμερα εκμεταλλεύεται την προεκλογική περίοδο για να εξυπηρετήσει τις επιδιώξεις του».
«Δεν έχω εκβιαστεί και δεν πρόκειται να εκβιαστώ από κανέναν», υπογραμμίζει.
Επισημαίνει δε πως «το Υπουργείο Εξωτερικών απάντησε από την πρώτη στιγμή αναλυτικά στα θέματα της αρμοδιότητας του. Έδρασε με απόλυτη διαφάνεια και εν γνώσει όλων των εμπλεκομένων φορέων και εταιρειών, συμπεριλαμβανομένης της Ολυμπιακής Αεροπορίας
Καταλήγοντας η κ. Μπακογιάννη κατηγορεί τον κ. Βγενόπουλο πως «δεν προσκομίζει κανένα στοιχείο το οποίο να δικαιολογεί τους ισχυρισμούς του», «πετάει λάσπη» και για το λόγο αυτό θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη.
NAYTEMPORIKH

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube