Weather Icon
Γενικά θέματα 9 Σεπτεμβρίου 2009

H Αθήνα θέλει έργα, όχι λόγια από την Αγκυρα, διαμηνύει η Ντόρα Μπακογιάννη

Το μήνυμα ότι η Ελλάδα θέλει να δει έργα και όχι μόνο λόγια από την Τουρκία έστειλε στην Αγκυρα η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας στο γερμανικό περιοδικό Der Tagesspiegel.

Η κ. Μπακογιάννη δήλωσε ότι η Ελλάδα επιθυμεί να δει την Τουρκία στην ΕΕ, αλλά επισήμανε πως η Αγκυρα θα πρέπει να εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις της.

Η υπουργός Εξωτερικών επισήμανε ότι η βελτίωση των σχέσεων προϋποθέτει αμοιβαίο σεβασμό και, αναφερόμενη στις υπερπτήσεις που πραγματοποιούν τα τουρκικά μαχητικά στο Αιγαίο, έκανε λόγο για παραβίαση του διεθνούς δικαίου.

Η Ντόρα Μπακογιάννη αναφέρθηκε στο περιστατικό με την πτήση της Ολυμπιακής, επισημαίνοντας ότι είναι εντελώς απαράδεκτο ένας πιλότος πολιτικού αεροσκάφους να βλέπει ξαφνικά έξω από το παράθυρο του πιλοτηρίου του μαχητικά αεροσκάφη.

Πρόκειται για μια επικίνδυνη συμπεριφορά, που φορτίζει τις σχέσεις των δύο χωρών, δεν είναι συμβατή με το καθεστώς υποψήφιας προς ένταξη στην ΕΕ χώρας και πρέπει να σταματήσει, υπογράμμισε η υπουργός Εξωτερικών.
ΝΕΑ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube