Weather Icon
Γενικά θέματα 14 Σεπτεμβρίου 2009

Συντριβή ισραηλινού F-16 κοντά στη Χεβρώνα

Νεκρός ο πιλότος, γιος του πρώτου ισραηλινού αστροναύτη Ιλάν Ραμόν που σκοτώθηκε στην έκρηξη του Κολούμπια.

Ο 21 ετών πιλότος Ασάφ Ραμόν, γιος του Ιλάν Ραμόν, του ισραηλινού αστροναύτη που βρήκε τραγικό θάνατο κατά την έκρηξη του διαστημόπλοιου Κολούμπια το 2003, σκοτώθηκε σήμερα όταν το καταδιωκτικό του αεροσκάφος συνετρίβη κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης, ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός.

Ένα F-16 της ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας συνετρίβη σήμερα κοντά στην πόλη της Χεβρώνας στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη και ο πιλότος του σκοτώθηκε στο αεροπορικό δυστύχημα», σύμφωνα με το στρατό.

«Το απόγευμα ο υποσμηναγός Ασάφ Ραμόν, πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας σκοτώθηκε κατά τη συντριβή ενός F-16 σε λοφώδη περιοχή, νότια της Χεβρώνας» δήλωσε η εκπρόσωπος του στρατού, διευκρινίζοντας ότι τα αίτια του δυστυχήματος ερευνώνται.

Ο υποσμηναγός Ραμόν πραγματοποιούσε πτήση ρουτίνας με μονοθέσιο καταδιωκτικό αεροσκάφος στο πλαίσιο εκπαίδευσης. Είχε αποφοιτήσει από τη Σχολή Ιπταμένων της Πολεμικής Αεροπορίας του Ισραήλ πριν από τρεις μήνες και υπήρχε μεγάλο ενδιαφέρον από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης για τη σταδιοδρομία του μεγαλύτερου γιου του πρώτου και μοναδικού Ισραηλινού που πέταξε στο διάστημα.

Τα τηλεοπτικά δίκτυα διέκοψαν το πρόγραμμά τους για να ανακοινώσουν την είδηση του θανάτου. «Τραγωδία στο Ισραήλ» αναφέρουν, μεταδίδοντας εκτενή ρεπορτάζ για τη συντριβή και το θάνατο του Ασάφ Ραμόν, έξι χρόνια μετά το θάνατο του πατέρα του, εθνικού ήρωα στο Ισραήλ και πρώτου ισραηλινού αστροναύτη Ιλάν Ραμόν.

Tο διαστημόπλοιο Columbia εξερράγη πάνω από το Τέξας λίγα λεπτά πριν προσγειωθεί στο Ακρωτήριο Κανάβεραλ, την 1η Φεβρουαρίου του 2003. Οι επτά αστροναύτες, μέλη του πληρώματος σκοτώθηκαν. Ήταν έξι Αμερικανοί και ο σμήναρχος Ιλάν Ραμόν, πιλότος F-16 που είχε λάβει μέρος στους ισραηλινούς βομβαρδισμούς το 1981 εναντίον ιρακινού πυρηνικού αντιδραστήρα του Οσιράκ.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από AΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube