REAL TIME |

Weather Icon
Γενικά θέματα 2 Σεπτεμβρίου 2009

Παρεμβάσεις Ελλήνων ευρωβουλευτών για την παρενόχληση αεροσκάφους της Ολυμπιακής

Την ανάγκη σεβασμού του δικαιώματος των επιβατών σε ασφαλείς αερομεταφορές εξέφρασε η Σουηδή υπουργός Επιχειρήσεων, Ενέργειας και Επικοινωνιών, Άσα Τόρστεσον, με αφορμή το πρόσφατο επεισόδιο παρενόχλησης αεροσκάφους των Ολυμπιακών Αερογραμμών από τουρκικό μαχητικό αεροσκάφος.

Σχετική ερώτηση για το θέμα της ασφάλειας των πτήσεων στον Ευρωπαϊκό Εναέριο Χώρο κατέθεσε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος. Την παρενόχληση πτήσης της ΟΑ από τουρκικά μαχητικά, κατήγγειλε στον Επίτροπο Διεύρυνσης, Όλι Ρεν, και η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μαριλένα Κοππά, κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Ο κ. Κουμουτσάκος, κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης της Επιτροπής Μεταφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, έθεσε το επεισόδιο της παρενόχλησης του αεροσκάφους της Ολυμπιακής και ως ένα ζήτημα, το οποίο αφορά το δικαίωμα των επιβατών σε ασφαλείς πτήσεις.

«Το ζήτημα δεν είναι ούτε ελληνοτουρκικό, ούτε στενά πολιτικό», υπογράμμισε ο Έλληνας ευρωβουλευτής και πρόσθεσε: «Αφορά την ασφάλεια των πτήσεων στον ευρωπαϊκό εναέριο χώρο. Η ασφάλεια των πτήσεων ήταν πάντα μια από τις κρίσιμες προτεραιότητες της ΕΕ, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και κυρίως του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της Επιτροπής Μεταφορών του».

Απαντώντας στον Έλληνα ευρωβουλευτή, η Σουηδή υπουργός υπογράμμισε ότι έχει τεράστια σημασία για τη σουηδική Προεδρία το θέμα της ασφάλειας στις εναέριες μεταφορές, καθώς και της εξασφάλισης της τήρησης των Συνθηκών, ως απαραίτητο μέσο για τη λειτουργία του θεσμού της ΕΕ.

Εξάλλου, η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μαριλένα Κοππά, κάλεσε τον Επίτροπό Διεύρυνσης, Όλι Ρεν, να τοποθετηθεί επί της επιθετικής στάσης υποψήφιας χώρας έναντι κράτους μέλους.

Η κ. Κοππά κατήγγειλε την παραβίαση του μορατόριουμ για τις στρατιωτικές ασκήσεις κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και τις συνεχείς υπερπτήσεις τουρκικών μαχητικών πάνω από το Αγαθονήσι και το Φαρμακονήσι, καθώς και τον εικονικό βομβαρδισμό, που πραγματοποιήθηκε μερικές μέρες πριν, πάνω από τους Φούρνους.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ – Ναυτεμπορική

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube