REAL TIME |

Weather Icon
Ιράκ , Συρία 15 Σεπτεμβρίου 2009

Συνάντηση Σύρων και Ιρακινών στην ‘Αγκυρα για να συζητήσουν τις εντάσεις μεταξύ των δύο χωρών.

Ιρακινοί και σύροι αξιωματούχοι θα συναντηθούν σήμερα στην ‘Αγκυρα για να συζητήσουν τις εντάσεις που δημιουργήθηκαν από τις κατηγορίες της Βαγδάτης κατά της Δαμασκού αναφορικά με τον αγώνα κατά της τρομοκρατίας.

Επίκεντρο της συνάντησης θα είναι “τεχνικά ζητήματα της συλλογής πληροφοριών”, δήλωσε τούρκος αξιωματούχος, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομασθεί, και πρόσθεσε ότι στόχος της θα είναι να προετοιμάσει μια συνάντηση υψηλότερου επιπέδου που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη στην Κωνσταντινούπολη.

Το Ιράκ θα εκπροσωπηθεί στις συνομιλίες της Πέμπτης από τον υπουργό του επί των Εξωτερικών Χοσιάρ Ζεμπάρι, δήλωσε η πηγή, η οποία πρόσθεσε πως αγνοεί ποιος θα είναι ο σύρος αξιωματούχος.
Ο Ζεμπάρι αναμένεται να επισκεφθεί την Πέμπτη την Κωνσταντινούπολη για να συμμετάσχει σε μια διμερή σύνοδο Τουρκίας- Ιράκ.

Ο ιρακινός κυβερνητικός εκπρόσωπος ‘Αλι Νταμπάγ ανακοίνωσε χθες ότι το Ιράκ θα παρουσιάσει σήμερα στην ‘Αγκυρα αποδείξεις για την ανάμιξη οργανώσεων που έχουν τη βάση τους σε συριακό έδαφος σε φονικές επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν στα τέλη Αυγούστου στη Βαγδάτη.

Πρόκειται για τη διπλή επίθεση εναντίον δύο υπουργείων που πραγματοποίηθηκε στις 19 Αυγούστου στη Βαγδάτη και είχε αποτέλεσμα το θάνατο 905 ανθρώπων και τον τραυματισμό περίπου 600.
Το Ιράκ κατηγόρησε τη Συρία ότι προσφέρει καταφύγιο στα πρόσωπα που παρήγγειλαν τις επιθέσεις αυτές.

Σύμφωνα με τη Βαγδάτη, μέλη του κόμματος Μπάαθ που είναι απαγορευμένο στο Ιράκ, παρήγγειλαν τις επιθέσεις, οι οποίες διεξήχθησαν στη συνέχεια από μέλη της Αλ-Κάιντα.

Η Συρία διέψευσε τις κατηγορίες αυτές.
ΕΞΠΡΕΣΣ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube