Weather Icon
Γενικά θέματα 19 Σεπτεμβρίου 2009

Κ. Καραμανλής: Δεν αποδεχόμαστε τα τετελεσμένα της εισβολής

«Το τείχος της βίας που διχοτομεί την Κυπριακή Δημοκρατία, η κατοχή ευρωπαϊκού εδάφους, τα τετελεσμένα της εισβολής δεν τα αποδεχόμαστε», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Καραμανλής.

Την υποχρέωση της Τουρκίας να συμβάλει έμπρακτα σε μια λειτουργική και βιώσιμη λύση του κυπριακού προβλήματος, στο πλαίσιο των αποφάσεων του Σ.Α. του ΟΗΕ και των ευρωπαϊκών αρχών, υπογράμμισε χθες στη διάρκεια προεκλογική ομιλίας του σε Έλληνες του Βελγίου, ο Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.

«Το τείχος της βίας που διχοτομεί την Κυπριακή Δημοκρατία, η κατοχή ευρωπαϊκού εδάφους, τα τετελεσμένα της εισβολής δεν τα αποδεχόμαστε», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Καραμανλής.

Σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας, η Τουρκία οφείλει, επίσης, να σεβαστεί τη συμφωνία επανεισδοχής του 2001 για τους παράνομους μετανάστες και να πάψει να καλύπτει του σύγχρονους δουλεμπόρους στη νοτιανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο.

Επανέλαβε κατηγορηματικά ότι το καθεστώς στο Αιγαίο δεν αλλάζει, ούτε με προκλήσεις, ούτε με απειλές.

«Οι θέσεις της Ελλάδας στηρίζονται στο Διεθνές Δίκαιο, στις Διεθνείς Συνθήκες, στους Διεθνείς Κανόνες και είναι ισχυρές και ακλόνητες», τόνισε.

«Η πολιτική μας σε ό,τι αφορά την πορεία της Τουρκίας προς την Ευρώπη, συμπυκνώνεται σε τέσσερις λέξεις, πλήρης συμμόρφωση-πλήρης ένταξη», κατέληξε ο κ. Καραμανλής.

ΣΗΜΕΡΙΝΗ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube