Weather Icon
πΓΔΜ, Σκόπια , Σκοπιανό 1 Σεπτεμβρίου 2009

Ειδικό απεσταλμένο στις Βρυξέλλες τοποθετεί η ΠΓΔΜ

Ειδικό απεσταλμένο στις Βρυξέλλες τοποθετεί η ΠΓΔΜ
Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ν.Γκρούεφσκι με τον Χ.Σολάνα.
Σκόπια: Η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ αποφάσισε την τοποθέτηση ειδικού απεσταλμένου στις Βρυξέλλες, ο οποίος θα παρουσιάσει, σύμφωνα με την ίδια, τις «επιτυχίες και τα πεπραγμένα» για την εκπλήρωση των σχετικών κριτηρίων που απαιτούνται για να λάβει από την ΕΕ ημερομηνία ενταξιακών διαπραγματεύσεων.

Ειδικός απεσταλμένος τοποθετήθηκε ο Ντέγιαν Γκιόρσοφσκι, στενός συνεργάτης του εκπροσώπου της ΕΕ στην ΠΓΔΜ Έρβαν Φουερέ.

Όπως αναφέρει ο Τύπος των Σκοπίων, η κυβέρνηση της χώρας θεωρεί ότι ο Ντ.Γκιόρσοφσκι, χάρη στις επαφές που έχει αναπτύξει στις Βρυξέλλες, θα μπορεί να ασκήσει πολιτική πιέσεων, ώστε στην επικείμενη έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να υπάρξει σύσταση προς το Συμβούλιο Υπουργών να αδοθεί στην ΠΓΔΜ ημερομηνία έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων.

Ο ειδικός εκπρόσωπος της Κυβέρνησης της ΠΓΔΜ θα αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες την ερχόμενη Τετάρτη.

«Ο ειδικός απεσταλμένος κ. Γκιόρσοφσκι πηγαίνει στις Βρυξέλλες για να ενδυναμώσει τις δυνατότητες της διπλωματικής μας αποστολής σε αυτή τη σημαντική περίοδο, ώστε να υπάρξουν καλύτερα αποτελέσματα. Ο κ. Γκιόρσοφσκι θα συνεργαστεί με την αποστολή μας στην ΕΕ και γι’ αυτό δεν υπάρχουν περιθώρια για διλήμματα σχετικά με δήθεν παρεμφερείς αρμοδιότητες δύο προσώπων», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Μάρτιν Μαρτίνοφσκι.

Παράλληλα, η θητεία του εκπροσώπου της ΕΕ στην ΠΓΔΜ, Έρβαν Φουερέ ανανεώνεται για άλλους έξι μήνες, μέχρι τον Μάρτιο.

Πηγή: news.in.gr
ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube