Weather Icon

Η Τουρκία καταβάλει έντονες προσπάθειες για να ξεριζώσει το PKK

Η Τουρκία καταβάλει έντονες προσπάθειες για να ξεριζώσει το PKK

Η Τουρκία συνεχίζει να θεωρεί το (PKK) ως τρομοκρατική Οργάνωση, μια ακόμη απόδειξη ότι το λεγόμενο “Δημοκρατικό άνοιγμα” αποτελεί μια ακόμη προσπάθεια παραπλάνησης και διάσπασης της ενότητας του Κουρδικού Λαού.

Ο καταυλισμός Μαχμούρ αποτελεί ένα σημαντικό θέμα των συνομιλιών που διεξάγει η Ankara με το Ιράκ σχετικά με τα προαναφερόμενα προβλήματα.Η Τουρκία επανέλαβε για μια ακόμη φορά τη θέση της όσον αφορά τον Καταυλισμό Μαχμούρ.Ο Özügergin υπενθύμισε ότι η τρομοκρατική οργάνωση(PKK) χρησιμοποιεί τον εν λόγω καταυλισμό για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα της.

Σύσκεψη τύπου Burak Özügergin
εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ απάντησε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με τον καταυλισμό Μαχμούρ

Η Τουρκία καταβάλει έντονες προσπάθειες για να ξεριζώσει τη τρομοκρατία(PKK) .

Για το λόγο αυτό αναμένεται η υποστήριξη των γειτονικών χωρών για να παρεμποδιστεί η διασυνοριακή διέλευση των τρομοκρατών (PKK) στα τουρκικά εδάφη.

Ο καταυλισμός Μαχμούρ αποτελεί ένα σημαντικό θέμα των συνομιλιών που διεξάγει η Ankara με το Ιράκ σχετικά με τα προαναφερόμενα προβλήματα.

Η Τουρκία επανέλαβε για μια ακόμη φορά τη θέση της όσον αφορά τον Καταυλισμό Μαχμούρ.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Burak Özügergin κατά τη διάρκεια της τακτικής εβδομαδιαίας ενημερωτικής σύσκεψης τύπου απάντησε ερωτήσεις που του απηύθυναν οι δημοσιογράφοι.

Ο Özügergin υπενθύμισε ότι η τρομοκρατική οργάνωση (PKK) χρησιμοποιεί τον εν λόγω καταυλισμό για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα της.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών ανέφερε ότι η τρομοκρατική οργάνωση(PKK) πρέπει να εκκενώσει εξολοκλήρου τον καταυλισμό και δεν πρέπει να επιστρέψει ξανά εδώ συμπληρώνοντας πως αυτό είναι καθήκον της Ιρακινής κυβέρνησης.

Ακόμη ο Özügergin σημείωσε ότι το θέμα έχει μια ανθρωπιστική διάσταση επισημαίνοντας πως αυτό θα απασχολήσει και την 1η Υπουργική Διάσκεψη του Ανωτάτου Συμβουλίου Στρατηγικής Συνεργασίας Τουρκίας-Ιράκ που συγκαλείται αύριο.
TRT

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube