REAL TIME |

Weather Icon
ΟΗΕ , Σκανδιναβικές χώρες 13 Σεπτεμβρίου 2009

Η Τουρκία δεν έχει θέση στην Ε.Ε.

Οταν την 1η Αυγούστου 2009 ο κ. Ντάουνερ νιώθει την… ανάγκη να ενημερώσει μερικούς φιλικούς δημοσιογράφους για τις διαπραγματεύσεις, ο σύμβουλός του επί του Τύπου έχει μία… λαμπρή ιδέα! Ο κ. Χοσέ Ντιάζ του γράφει: «Αλεξάντερ, ένας εκ των βασικών δημοσιογράφων (journos) που θα λάβει μέρος στην ενημέρωση, ο Μακάριος Δρουσιώτης, μας πρότεινε να γίνει αυτή (σ.σ.: η ενημέρωση του κ. Ντάουνερ!) στο σπίτι του, στο Τρόοδος»!!! Ο κ. Ντιάζ γράφει πως ο κ. Δρουσιώτης προτείνει ενημέρωση μετά φαγητού και ποτού και καταλήγει: «Θα είναι εκεί όλα τα media που υποστηρίζουν την επαναπροσέγγιση». Πολύ παράξενα πράγματα συμβαίνουν στο νησί των αγίων… Μπορεί να μας πει κάποιος εάν έγινε τελικά η ενημέρωση και τι έφαγαν οι επαναπροσεγγιστές δημοσιογράφοι; Βούρδουλας που σας χρειάζεται…

Η Τουρκία δεν έχει θέση στην Ε.Ε.
Του ΜιχάληΙγνατίου

Ουπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας ανακοίνωσε από τη Στοκχόλμη, με ύφος χιλίων…
σουλτάνων, πως η Ευρωπαϊκή Ενωση δεν μπορεί να αρνηθεί την ένταξη της χώρας του, η οποία -όπως είπε- τη δικαιούται και λίγο-πολύ την έχει «κερδίσει» με το σπαθί της! «Ακόμα δεν τον είδαμε και Γιάννη τον εβγάλαμε», λένε οι σοφοί του χωριού και έχουν απόλυτο δίκιο. Τον κ. Νταβούτογλου σιγόνταραν οι συντηρητικές κυβερνήσεις της Σουηδίας και της Ιταλίας, οι οποίες όταν φτάσει η «μεγάλη ώρα» θάναι οι πρώτες που θα λακίσουν.

Το τελευταίο διάστημα γίνεται πολύς λόγος για την ενταξιακή πορεία της πατρίδας του Αττίλα και αυτό που προκαλεί κατάπληξη και εντύπωση είναι ότι οι θιασώτες της ευρωπαϊκής πορείας της άρχισαν να αλλάζουν στρατόπεδο και να κατατάσσουν τους εαυτούς τους εκεί που κάποτε έφτυναν. Αίφνης συντάσσονται με αυτούς που κατηγορούσαν ως «εθνικιστές», οι οποίοι σύμφωνα με τη λογική των χαμαιλεόντων πριν μεταλλαχθούν, κυριαρχούνταν από φανατισμό όταν αναφέρονταν στην πατρίδα του Αττίλα.

Η αλήθεια είναι βέβαια εντελώς διαφορετική. Απλούστατα, οι υποστηρικτές της τουρκικής ένταξης στην Ε.Ε. δεν είχαν διερευνήσει τις διαθέσεις των Τούρκων και ούτε καν είχαν διαβάσει τα προγράμματα των κομμάτων τους. Βέβαια, οι Τούρκοι δικαιούνται να παραπονούνται, διότι άλλες ήταν οι υποσχέσεις των Αμερικανών, αλλά και των δορυφόρων τους στην Ευρώπη.

Η Αγκυρα επιχειρεί να επιβάλει άκομψα τους όρους της στην Ευρώπη, και εν μέρει αυτό οφείλεται θα έλεγα στον υποτακτικό της, τον υπουργό Εξωτερικών της Σουηδίας, ο οποίος είχε στο παρελθόν, αλλά έχει και τώρα επιχειρηματικά συμφέροντα στην Τουρκία. Ο κ. Μπιλντ, που κάνει το παλληκάρι εκ του ασφαλούς, έφαγε την περασμένη εβδομάδα ηχηρό χαστούκι από τους Ισραηλινούς, οι οποίοι του διαμήνυσαν πως δεν είναι ευπρόσδεκτος στο Τελ Αβίβ. Και θα έλεγα πως ο τρόπος συμπεριφοράς και αντίδρασης των Ισραηλινών του έπρεπε του Σουηδού υπουργού. Θα ήταν ευχής έργο εάν και οι κυβερνώντες στην Κύπρο και την Ελλάδα(;), απαντούσαν στον κ. Μπιλντ με τον ίδιο τρόπο, διότι προ πολλού δεν λειτουργεί ως υπουργός Εξωτερικών της Ε.Ε., αλλά ως ατζέντης του Ταγίπ Ερντογάν.

Η Τουρκία παρανομεί σε όλα τα επίπεδα, προκαλώντας όλους τους εταίρους της Ε.Ε. με τη συμπεριφορά της. Δυστυχώς οι Ευρωπαίοι δεν της απαντούν με τον ίδιο τρόπο, και συνεχίζουν να συνομιλούν μαζί της, ενώ η ίδια αρνείται να ανοίξει τα λιμάνια και τα αεροδρόμιά της για όλες τις χώρες-μέλη. Την ίδια στιγμή, συνεχίζει να ταλαιπωρεί τους υπηκόους της -ειδικά τους Κούρδους- και εξυπηρετεί τους δυτικούς μόνο αν καλύπτονται τα δικά της συμφέροντα.

Τη στιγμή που η εκλογική διαδικασία στην Ελλάδα έχει παραλύσει την κυβέρνηση Καραμανλή και η αντιπολίτευση κρύβει τις θέσεις της για τα εθνικά θέματα- και ενώ στην Κύπρο πλακώνονται για ψύλλου πήδημα, οι Σουηδοί με τη βοήθεια του πρώην προέδρου της Φινλανδίας, Μάρτιν Αχτισάαρι, ετοίμασαν κείμενο-λιβελογράφημα με το οποίο εγκαλούν άκουσον άκουσον- μερικούς Ευρωπαίους ηγέτες (Μέρκελ και Σαρκοζί), οι οποίοι δήθεν προσπαθούν να εκτροχιάσουν το τουρκικό τρένο προς την Ε.Ε. Πώς αντιμετωπίζουν η Αθήνα και η Λευκωσία αυτή την απαράδεκτη πράξη του καταστροφέα του Κοσσυφοπεδίου;

Αμφιβάλλω αν συνειδητοποίησαν πως πίσω από τους Σκανδιναβούς κρύβεται η Αμερική, η οποία ξεκίνησε νωρίς το παιγνίδι των εκβιασμών για να σώσει την Αγκυρα τον Δεκέμβρη.

Η Τουρκία δεν έχει θέση στην Ε.Ε. και είναι ευτύχημα ότι το αντιλαμβάνονται ακόμα και οι μεγαλύτεροι υποστηρικτές της στην Ευρώπη. Και δεν είναι ορθή η προσέγγιση των θιασωτών του αντιδημοκρατικού σχεδίου Ανάν-Τσέινι, που ισχυρίζονται πως η απόρριψη της τουρκικής αίτησης θα στρέψει την Τουρκία εναντίον της Ελλάδας και της Κύπρου.

Φαίνεται πως μερικοί άνθρωποι βλέπουν με… νατοϊκά γυαλιά. Διαφορετικά θα γνώριζαν πως οι ακρίτες των νησιών μας στο Αιγαίο βλέπουν ακόμα και τους πιλότους των πολεμικών αεροπλάνων…

ΣΥΜΒΟΥΛΑΤΟΡΕΣ: Οταν την 1η Αυγούστου 2009 ο κ. Ντάουνερ νιώθει την… ανάγκη να ενημερώσει μερικούς φιλικούς δημοσιογράφους για τις διαπραγματεύσεις, ο σύμβουλός του επί του Τύπου έχει μία… λαμπρή ιδέα! Ο κ. Χοσέ Ντιάζ του γράφει: «Αλεξάντερ, ένας εκ των βασικών δημοσιογράφων (journos) που θα λάβει μέρος στην ενημέρωση, ο Μακάριος Δρουσιώτης, μας πρότεινε να γίνει αυτή (σ.σ.: η ενημέρωση του κ. Ντάουνερ!) στο σπίτι του, στο Τρόοδος»!!! Ο κ. Ντιάζ γράφει πως ο κ. Δρουσιώτης προτείνει ενημέρωση μετά φαγητού και ποτού και καταλήγει: «Θα είναι εκεί όλα τα media που υποστηρίζουν την επαναπροσέγγιση». Πολύ παράξενα πράγματα συμβαίνουν στο νησί των αγίων… Μπορεί να μας πει κάποιος εάν έγινε τελικά η ενημέρωση και τι έφαγαν οι επαναπροσεγγιστές δημοσιογράφοι; Βούρδουλας που σας χρειάζεται…

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Αναμένω ότι η Επιτροπή Δεοντολογίας (έτσι δεν λέγεται;) θα ασχοληθεί αυτεπάγγελτα με τις ύβρεις που εκτοξεύει ο κ. Αλεξάντερ Ντάουνερ εναντίον κυπριακών μέσων ενημέρωσης, επειδή δεν γονατίζουν μπροστά στο… μεγαλείο του! Είναι φιλαράκι σας κύριε πρόεδρε της Επιτροπής, το γνωρίζουμε…

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ
ΜΙΧ.ΙΓΝΑΤΙΟΥ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube