Weather Icon
Εκλογές 2009 14 Σεπτεμβρίου 2009

Αλμούνια: Οι πολιτικοί στην Ελλάδα γνωρίζουν (αλλά μερικοί δεν λένε την αλήθεια στο λαό)

Αλμούνια: Οι πολιτικοί στην Ελλάδα γνωρίζουν (αλλά μερικοί δεν λένε την αλήθεια στο λαό)

Χ. Αλμούνια: Οι Ελληνες ηγέτες γνωρίζουν πλήρως την κατάσταση της οικονομίας

«Οι πολιτικοί ηγέτες και τα κόμματα στην Ελλάδα γνωρίζουν πλήρως την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας», σημείωσε σήμερα στις Βρυξέλλες ο αρμόδιος Επίτροπος της Ε.Ε. Χοακίν Αλμούνια, υπενθυμίζοντας πως η νέα ελληνική κυβέρνηση, όποια και αν είναι, θα πρέπει στις 24 Οκτωβρίου να ενημερώσει την Επιτροπή για τα μέτρα που έχει υιοθετήσει η Ελλάδα, σύμφωνα με τις συστάσεις της Επιτροπής και του Ecofin

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με την ευκαιρία της παρουσίασης των τετραμηνιαίων οικονομικών προβλέψεων της Επιτροπής, ο κ. Αλμούνια επανέλαβε τη δέσμευση της Ελλάδας να ενημερώσει, ως το τέλος Οκτωβρίου, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τα μέτρα τα οποία έχει υιοθετήσει και αυτά που θα λάβει για την εξυγίανση των δημόσιων οικονομικών της.

«Στο τέλος Οκτωβρίου θα πρέπει να λάβουμε γνώση των μέτρων, που υιοθέτησε η Ελλάδα, ώστε να αξιολογήσουμε αν οι δράσεις, που υιοθετήθηκαν για τη διόρθωση των δημοσιονομικών ανισορροπιών και κυρίως για τη μείωση του ελλείμματος ως το τέλος του 2009 στο 3,7% του ΑΕΠ, είναι αποτελεσματικές», ανέφερε ο Χ. Αλμούνια και σημείωσε ότι η Επιτροπή θα αξιολογήσει τα ελληνικά μέτρα το Νοέμβριο, λαμβάνοντας υπόψη τις επικαιροποιημένες εκτιμήσεις της για την ελληνική, αλλά και την ευρωπαϊκή οικονομία.

«Θα πρέπει να αποφασίσουμε πριν το τέλος του χρόνου, τόσο στην περίπτωση της Ελλάδας, όσο και στην περίπτωση των άλλων χωρών με υπερβολικά ελλείμματα, αν ελήφθησαν αποτελεσματικές δράσεις. Στη συνέχεια θα αποφασίσουμε πώς θα συνεχιστεί η διαδικασία σύμφωνα με τους κανόνες του συμφώνου σταθερότητας και σε συνδυασμό με το πώς αξιολογούμε τα μέτρα, που υιοθετήθηκαν», κατέληξε ο Επίτροπος.

ΚΚΕ: Eίτε ΝΔ είτε ΠΑΣΟΚ έρχεται θύελλα

Με τις δηλώσεις του ο κ. Αλμούνια «είπε με δικά του λόγια αυτό που λέει το ΚΚΕ καθαρά στο λαό: Είτε γίνει κυβέρνηση η ΝΔ είτε το ΠΑΣΟΚ επέρχεται αντιλαϊκή θύελλα», σχολίασε το ΚΚΕ και πρόσθεσε:

«Τα λαϊκά στρώματα πρέπει τώρα να τους απαντήσουν με την ψήφο τους. Ότι δεν ανέχονται άλλη επιδείνωση της ζωής τους για να αυξάνονται τα κέρδη των πολυεθνικών. Να διεκδικήσουν τα σύγχρονα δικαιώματά τους ενισχύοντας το ΚΚΕ».

ΣΥΡΙΖΑ: Πρόγραμμα σκληρής λιτότητας είτε με ΝΔ είτε με ΠΑΣΟΚ

«Οι δηλώσεις του κ. Χ. Αλμούνια έρχονται να επιβεβαιώσουν ότι η Ελλάδα, είτε με κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, είτε με κυβέρνηση της ΝΔ ή ευρύτερης συναίνεσης ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, θα ακολουθήσει ένα πρόγραμμα σκληρής λιτότητας για μισθούς και συντάξεις και κατεδάφισης κοινωνικών και εργασιακών δικαιωμάτων», παρατήρησε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Έκανε δε λόγο για «αόριστες προεκλογικές απόπειρες εξωραϊσμού της κατάστασης» και «πολύ περισσότερο ανέξοδες υποσχέσεις του κ. Κ. Καραμανλή και του κ. Γ. Παπανδρέου», οι οποίος «δεν έχουν την παραμικρή αξία όσο δεν αμφισβητούν, αντίθετα προσαρμόζονται, στο νεοαποικιακό καθεστώς Κοινοτικής Επιτήρησης της ελληνικής οικονομίας, που βασίζεται στο απαράδεκτο Σύμφωνο Σταθερότητας της Ε.Ε.».
Ναυτεμπορική

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube